InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Roudné slavnostně otevřeli zbrusu nové komunitní centrum

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

ROUDNÁ – Slavnostní otevření komunitního centra uspořádali v sobotu 19. října v Roudné. „Když jsem v roce 2016 hovořil s paní starostkou, řekla, že nejvíce obci chybí sál, kde by se lidé mohli setkávat. A nyní, po třech letech, sál stojí a my ho otevíráme. Je to malý zázrak,“ uvedl na zahájení slavnosti senátor Jaroslav Větrovský. Starostka Eva Kropáčková poděkovala všem, kdo se na akci podíleli od projektantů, stavební firmy, hasičů a také mysliveckému sdružení nebo MAS Sudoměřice. „Velký dík patří zástupci hejtmanky Jihočeského kraje Pavlu Hrochovi,

 

který vymyslel dotační program pro hospodářsky slabé oblasti. Z něj se nám podařilo získat dotaci. Od 12. září tu máme zkušební provoz. Měli jsme už zkoušku hlučnosti, vše proběhlo v pořádku," řekla Eva Kropáčková.

Sešlo se spousta lidí z Roudné, Janova, který k Roudné patří, a z Klenovic. Přišel také František David se svou ženou Helenou. „K bývalé Jednotě, která je opravená a opět funguje jako obchod, se přistavěl celý nový sál, který má i verandu," sdělil František David.

Návštěvníci zhlédli vystoupení tanečních párů z Taneční školy Atak. Mladí tanečníci předvedli standardní i latinskoamerické tance.

Místostarosta Luboš Tíkal promítl prezentaci o Roudné a o průběhu stavby.

Pak nastoupila dechová kapela Vysočinka, která hrála až do večerních hodin k tanci a poslechu.

Pro občerstvení byl nachystaný raut. U pultu se čepovalo pivo a servírky z Klenovic roznášely nápoje.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jana Hložková 

    Reagovat

     

    V Roudné jsme byli minulý týden na dovolené týdenní, občas jsme zašli na oběd do Vašeho komunitního centra a musím s čistým srdcem konstatovat, že už hodně dlouho jsem se tak dobře nenajedla. Super ceny, velice příjemný a rychlý a školený personál, výborná kuchyně! Opravdu super!!

    Vloženo 23.8.2020 13:18:23

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace