Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Řidiči nerespektují značky! Viadukt v Klatovech zablokoval kamion - FOTKY

24.10.2019 9:59

Další kamion se "nevešel" pod viadukt v Klatovech a zastavil provoz na hlavním tahu I/27. Na tahu z Plzně na Železnou Rudu se přitom podobné případy opakují. Řidiči nedodržují nařízení!

23_10_2019 uklid KT Luby (1)
23_10_2019 uklid KT Luby (1)23_10_2019 uklid KT Luby (2)

Další kamion zablokoval železniční viadukt v Klatovech v části Luby ve středu odpoledne. Hlavní tah tak musel být uzavřený. Případy se přitom neustále opakují.

Na místě museli zasahovat dopravní policisté i hasiči. "Hasiči překládali náklad transportních kontejnerů s novými karosářskými díly na osobní vozidla. Kontejnery byly strženy z kamionu po průjezdu železničním viaduktem a souprava blokovala dopravu," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Řidiči nerespektují značky! Zablokované viadukty řeší policie opakovaně...

Na hlavním tahu I/27 z Plzně na Železnou Rudu je hned několik rizikových míst. Právě železniční viadukty mezi ně patří. Kromě klatovských Lub překlenují silnici i v Běšinech a Dehtíně. I na těchto místech policie opakovaně řeší případy, kdy řidiči vjedou pod viadukty navzdory dopravním značkám. Viadukty jsou totiž označené dopravními značkami "Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez - 3,8 m“.

"Řidiči nákladních vozidel v těchto místech opakovaně porušují dopravní předpisy a policisté zde neustále řeší jejich přestupkové jednání. Samozřejmě, že znají výšku vozidla, najíždějí do protisměru, ohrožují a omezují tím ostatní účastníky silničního provozu. V závažnějších případech najedou pod viadukt, následně o konstrukci zachytí převáženým nákladem, který někdy i shodí na vozovku. Někteří ani vozidlo nezastaví a nechají za sebou neprůjezdnou silnici," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT