La Sportiva Prague Park Race v Prokopském údolí vyhráli Kubričan a Hejnicová

La Sportiva Prague Park Race v Prokopském údolí vyhráli Kubričan a Hejnicová

Prokopské údolí patří mezi nejlepší běžecké destinace v Praze. A v sobotu sem po minulých letech Park Race v nepohodě přišlo skoro nejlepší počasí. Pavel Kubričan se vydal do terénu a vyhrál tu závěrečný díl oblíbené pražské terénní série. Běžely přes tři stovky závodníků.

Pohodové zázemí vyrostlo opět na plácku restaurace Na cvičišti. V půlce kopce, což byla zásadní informace o profilech trati. Začínalo se asi 700 metrů do kopce nahoru a finiš mířil zezdola asi 500 metrů vzhůru, tady se ještě dalo urvat pořadí!

Závod nabídl barevné listí, zajímavé terénní pasáže i drsné schůdky

Trať hlavní čtrnáctky (a něco) pak vedla podobně jako u tradičního Běhu Prokopákem triatlonisty Honzy Šimla. Po hřbetě s nádhernými výhledy („Poběž, vole,“ křičeli na mě kluci, když jsem se kochal, vyprávěl pak v cíli s úsměvem vítěz), pak až dozadu okolo Butovického hradiště k Butovicím, podél Červeného lomu Dalejským údolím dolní částí zpět ke Klukovicím a pak Prokopským údolím i přes skalky u Jezírka s vůní tlejícího barevného listí velmi zajímavými terénními pasážemi a čerstvě zařazenými drsnými schůdky někde na dvanáctém.

Opravdu lahůdka pro všechny, silničáře (po)hupy, šutry a kořeny ještě nezničily, krosaři se zase naopak dlouho netrápili na asfaltových přebězích.

Prvenství pro Kubričana a Hejnicovou

„Vzal jsem silničky, zpočátku jsme šli společně, ani dál jsem to nerval, ale až mě překvapilo, jak to po rovinách letělo jen málo přes tři na kilák,“ pochvaloval si Kubričan (Saucony, 54:18), profesí trenér vodních slalomářů USK. Nejblíž se ho držel druhý Zbyněk Kudrna (Enduratrainning, 55:06), třetí Antonín Rektor (Modřany, 57:38) podle svých slov už hodně trpěl. Po čase se připomenul šestou příčkou legendární Eddie Stewart, je mu třiašedesát…

Mezi ženami byla nejlepší Eva Hejnicová z Karlových Varů (1:08:34). Zaujala i vítězka osmičky Lujza Sláviková, druhá absolutně 13 vteřin za Radoslavem Hricovem (35:40).

Jsme velmi spokojení, s tímto závodem i celým seriálem

„Jsme velmi spokojení, s tímto závodem i celým seriálem, lidi chodí,“ říkal pak Roman Skalský, bývalý skvělý vrchař, který za podnikem stojí spolu s Janem Mrázkem. „Honza je orienťák, při stavění trati ty terény hned vidí,“ pochválil parťáka.

„Našli jsme si stabilní klientelu, hobbíky a výkonnostní běžce, kteří za námi přijedou i na Hrubou skálu, kde navýšíme kapacitu. Průhonice jsme měli vyprodány dva týdny předem, vyšla nám i Divoká Šárka. Letos jsme dělali také Mattoni Free Run na Konopišti, který zvažujeme zařadit do programu příští rok a taky jsme poprvé dali Skyrace na Černou horu. Tam se ale příští rok uvažuje v podobném termínu konce srpna o mistrovství světa. Rádi bychom běželi na Sněžku, ale máme náročná jednání s národním parkem ohledně tetřívka,“ vyprávěl dál. Sám teď bohužel tolik neběhá, od února ho trápí dutiny a čeká ho docela náročná operace…

Výsledky

14 km muži

  1. Pavel Kubričan 00:54:18
  2. Zbyněk Kudrna 00:55:06
  3. Antonín Rektor 00:57:38

14 km ženy

  1. Eva Hejnicová 01:08:34
  2. Kateřina Suchanová 01:09:45
  3. Eliška Bohdalková 01:10:02

8 km muži

  1. Radoslav Hricov 00:35:40
  2. Michal Bürger 00:37:45
  3. Marek Hybš 00:39:30

8 km ženy

  1. Lujza Sláviková 00:35:53
  2. Iveta Svobodová 00:40:15
  3. Vendula Šperkerová 00:40:24

Celkové výsledky

Zkušenosti čtenářů

[email protected]

Krasny pocin a nadherne fotky. Pristi rok se prihlasim….Zdenka

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: