Zprávy

KlipyTipy: Ventolin - Desires

KlipyTipy: Ventolin - Desires

redakce | Zprávy | 06.11.2019

„Písnička vznikla propojením hudebního motivu, který vznikl v průběhu nahrávání desky Vitajte s básní Markéty Levínské, kterou jsem z češtiny převedl napůl do angličtiny. Tématem písně je paradox touhy, kdy nejvíc chceme to, co nemůžeme mít. V klipu, který je vlastně krátkým animovaným filmem, tuto touhu ztělesňuje příběh psa, který se žene za klackem a snem o kachnách,“ říká Ventolin o skladbě Desires z alba Vitajte (2017), která se právě dočkala svého videoklipu.

Alexandra Volfová (autorka videoklipu) je studentkou Ateliéru filmové a televizní grafiky na UMPRUM. Věnuje se experimentálnímu filmu a animaci. K vytvoření klipu Desires používala laso a plechovku – nástroje v malování. Ke vzniku klipu dodává: „Namaluju krajinu, tak abych se v ní sama chtěla ztratit a aby v ní zůstalo nějaké tajemství. Posadim do krajiny psa a nechám ho, ať si zvykne. Pak spadne hvězda a on se rozeběhne a snaží se dohonit hvězdu-přání a já ho pozoruju, ale co zažije a jestli to dohoní, to ví jen ten pes.“

Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety a člena divadla Nejhodnější Medvídci. V listopadu 2019 vyráží na letošní druhé turné v Polsku, do konce roku jej čekají i posldní koncerty v Česku i na Slovensku. Od prosince 2019 plánuje koncertní pauzu na přípravu nového alba, paralelně s jeho přípravou pracuje také na dalším elektronickém projektu.

Info

Ventolin
web interpreta

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Stroon: Tectoniclifting

redakce 20.05.2024

Prostřednictvím éterických trav, japonských perkusí, tranceových syntezátorů a mlžné sirény zprostředkovává velikost i marnost snahy stát se jiným, než jsem.

Two Another i Bianca Del Rio v Praze

redakce 20.05.2024

Nejnovější stand-up se bude věnovat politice, popkultuře, politické korektnosti, ale nezapomene se ani ohlížet za nejaktuálnějšími událostmi.

Jarní JazzFestBrno zakončí Chris Botti a Slavnosti synkop

redakce 20.05.2024

Chris Botti přiveze do Brna vlastní kapelu pohybující se na hraně R´n´B, jazzu, funku a gospelu.

Marienbad Film Festivalu v duchu Regenerace

redakce 19.05.2024

Celý festival zahájí projekce nového filmu režisérské legendy španělského filmu Víctora Ericeho Zavřít oči.

The Interrupters v Praze

redakce 19.05.2024

Losangeleská parta v čele s podmanivou Aimee začala svoji činnost v roce 2011 a od té doby toho stihla opravdu hodně.

Festival Holostok oživí pohraničí

redakce 19.05.2024

Kolem Holostoku se stihla vybudovat početná komunita, která se v Holostřevech v předposledním červnovém víkendu potkává.

Eden in Leden mají za sebou japonskou tour

redakce 18.05.2024

Místní kapela Heavenstamp je pozvala na šňůru koncertů do Japonska.

Příběh Karla Tutsche: nová výstava v GMU

redakce 18.05.2024

Hradecká galerie moderního umění zahájila jarní sezónu novou výstavou, která představuje unikátní celoživotní sbírku Karla Tutsche, čítající 1 300 děl.

Nech Pink Whale vstane z popola

redakce 17.05.2024

Vaša podpora a príspevok veľmi pomôžu.

Let It Roll kompletuje

redakce 17.05.2024

Hlavními taháky jsou žánrové hvězdy, ať už A.M.C., populární uskupení Rudim3ntal, které se vrací po pěti letech s novou show, nebo hitmakeři Netsky, Sigma, Sub Focus a Wilkinson.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace