Břečka: Spartu jsem ještě neporazil, tak to snad přijde teď. Věříme, že jí utečeme na šest bodů

Břečka: Spartu jsem ještě neporazil, tak to snad přijde teď. Věříme, že jí utečeme na šest bodů

Pětadvacetiletý stoper Jablonce s minulostí ve Slovácku Tomáš Břečka už vyhlíží šestnácté kolo Fortuna:ligy, v rámci něhož dorazí na severočeskou Střelnici slovutná Sparta, která v posledních duelech začala vítězit.

Samotný střední obránce ji ještě nikdy neporazil a to měl hned sedm pokusů, z nichž si odnesl čtyři prohry a tři remízové výsledky.

"Spartu jsem ještě neporazil, tak to snad přijde teď. Nějakou osobní speciální motivaci proti ní ale vůbec nemám, jde hlavně o motivaci týmovou. Chceme ten zápas zvládnout, udržet třetí místo a aby se na nás Sparta nedotáhla," připomněl tříbodový náskok právě nad letenským "S" svěřenec Petra Rady, jehož slova vyšla na idnes.cz.

"Na Spartu teď máme náskok tří bodů, takže sobotní zápas je hodně důležitý a věříme, že jí utečeme na šest," přidal defenzivní specialista.

Na startu ročníku Sparta přehrála Jablonec dvougólovým rozdílem. "Tehdy to byl začátek sezony, v létě hodně hráčů přišlo, hodně odešlo. Teď už máme za sebou patnáct kol v první lize, Evropskou ligu, domácí pohár, takže jsme se už mnohem víc sehráli, víc si na hřišti vyhovíme, a to musí být vidět i v sobotu proti Spartě. Pár jejích zápasů jsem viděl, výsledkově se zvedla a jestli se zvedá i herně, to je mi úplně jedno," pokračoval na stránkách idnes.cz kolega Doležala, Chramosty, Jovoviče a spol.

Kdo by měl ohrožovat jabloneckou svatyni nejvíce? "Určitě Hložek, který je hodně dynamický, vysoký Kozák je nebezpečný ve vápně, Kanga má dobrou střelu z dálky a Trávník to jistí zezadu. To jsou podle mě čtyři nejvíc vyčnívající hráči Sparty. Je otázka, jestli ho trenér při absenci Kangy posune víc dopředu. Určitě se tady ale bude chtít proti nám vytáhnout. Jinak si myslím, že se Míša Trávník výborně ujal té pozice defenzivní šestky, vzadu to hlídá a dělá spíše ofenzivním Kangovi a Haškovi takovou tu potřebnou nadstavbu," doplnil idnes.cz citovaný zadák třetího týmu Fortuna:ligy, jenž se domnívá, že by mohl při standardních situacích bránit dalšího bývalého spoluhráče Davida Lischku.