InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unikátní rocková výstava zavítala do Blatné

 Autor: Lenka Říská

    Autor: Lenka Říská

BLATNÁ - V pátek 8. listopadu proběhla v prostorách Komunitního centra aktivního života vernisáž rockové výstavy blatenského rodáka Milan Říský - Live, která vznikla ve spolupráci s Martinou Košanovou ze Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje. Výstava představuje retrospektivu koncertních fotografií, které byly autorem pořízeny za posledních pět let zejména v zahraničí, ale i v České republice. Hudebně ji doplňuje playlist na Spotify, Youtube a Apple Music. K vidění jsou zde hvězdy světového formátu jako Till Lindemann z německé kapely Rammstein, exhibicionista Marilyn Manson, Češka Markéta Irglová, Glen Hansard a mnoho dalších.

 

Milan Říský se narodil v roce 1988 ve Strakonicích a jako fotograf a redaktor prošel hudebními časopisy Rock&Pop, Rock&All a Fakker. Šest let také zastával funkci webeditora, redaktora a fotografa v Plzeňském deníku a nyní působí v oddělení propagace a marketingu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje. Za zmínku určitě stojí i jeho dlouhodobá spolupráce s plzeňským hudebním klubem Divadlo Pod Lampou a dokonce jako jediný Čech byl již třetím rokem oficiálním fotografem festivalu Rock Im Park v německém Norimberku. Se svým fotoaparátem také doprovázel na turné Daniela Landu či rappera Marpa. V současné době žije v Plzni.

Expozice čítá 31 fotografií bez popisek, přičemž každá má velikost 70 x 100 cm. Návštěvníci by si u vstupu neměli zapomenout vzít tištěný katalog, ve kterém najdou, který interpret je na fotografii zvěčněný a kde a kdy byla pořízena. Také je zde návod, jak na svém smartphonu spustit playlist k výstavě, která je přístupná v Komunitním centru aktivního života do 31. prosince. Lze ji navštívit každé úterý až pátek od 9 do 17 hodin.

A víc o výstavě přinese Týdeník Strakonicko. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace