Paweł Krefft z Kolína střílí na koš Ústí nad Labem. | foto: Geosan Kolín / Adam Hruška

Svejcar pomohl basketbalistům Ústí zlomit sérii proher

  • 0
Čtyřzápasovou sérii bez výhry utnuli basketbalisté ústecké Slunety. Hlavně díky třicetibodovému představení křídelníka Spencera Svejcara urvala Sluneta v Kolíně těsné vítězství 93:90.

„Kluci ukázali, že jako tým mají charakter a nevzdali to ani za stavu minus 19,“ cenil si ústecký kouč Antonín Pištěcký. „Ve 2. půli dokázal Šotnar svojí agresivitou nabudit nejen ostatní hráče na palubovce, ale i střídající. Začali jsme tlačit na balon po celém hřišti. Mrzí mě jen, že nejsem schopen protočit víc hráčů, protože někteří stále hrají pod svůj standard.“ Srbský novic Ljubomir Čampara zaznamenal tři body.

Děčín ve své hale složil Hradec Králové 98:70 (23:19, 46:37, 71:59, nejvíce bodů: Autrey 18, Pomikálek 16, Carlson a Šiška 14 – Tresač 20) „Hradci jsme mu utekli až v posledních minutách, ten rozdíl neodpovídá kvalitě týmů. Slušně jsme odpracovali velkou část zápasu v obraně, kde máme stále velké nedostatky,“ hodnotil děčínský trenér Tomáš Grepl.

Válečníci jsou po 8. kole v NBL čtvrtí s bilancí 5 výher – 3 porážky, Sluneta je se čtyřmi výhrami a čtyřmi prohrami sedmá. Ve středu se rivalové střetnou v derby, start je ve Sportcentru Sluneta v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: NBL, Ústecký kraj