VIDEO: Viceprezident Microsoftu hovořil ve tři ráno se studenty ze Scholy Humanitas o škole i Mostecku
Videohovor studentů s viceprezidentem Microsoftu. Foto: Schola Humanitas
Zajímavosti

Litvínov - Ve Schole Humanitas v Litvínově proběhl počátkem listopadu zcela výjimečný videohovor s viceprezidentem amerického Microsoftu panem Anthonym Salcitem.

„Díky naší činnosti v minulosti jsme se zařadili mezi několik vybraných škol na světě, kterým se v rámci online události Microsoft Global Learning Connection dostalo tohoto uznání. Skype hovor do amerického Redmondu trval bezmála půlhodinu, která byla plně v naší režii. Rozhodli jsme se krátce prezentovat naši školu a Mostecko, přidali některá neobvyklá fakta o naší zemi,“ přibližuje učitel Pavel Janíček ze Scholy Humanitas.

„S ohledem na zaměření naší školy jsme se v další části hovoru rozhodli ukázat dva chemické pokusy. Jednoduchý důkaz, že plyny jsou tekutina, některé navíc i krásně hoří. A rovněž předvedení rozmanitosti barev plamene zapálených solí kovů. Tentokráte třeba v barvách loga firmy Microsoft,“ dodává učitel.

https://www.youtube.com/watch?v=pseR7bPEnXU

Na závěr zbyl čas i na dvě otázky, na které studenti dostali nevyhýbavé odpovědi. Z původně plánovaných patnácti minut byla nakonec téměř půlhodina. „Můžeme se tedy domnívat, že náš vstup sympatického pana viceprezidenta, ve tři hodiny ráno jeho času, dobře pobavil,“ hodnotí Pavel Janíček.

Domluvit obdobný hovor přitom není snadné, předcházela mu komunikace s jeho týmem, více než desítka emailů, formuláře, dva testovací hovory. Velké poděkování patří Jakubovi Hrabalovi z druháku, který za žáky anglický dialog bravurně vedl. Litvínovští studenti tak mohli být součástí nevšedního zážitku, který se jen stěží bude opakovat. A uskutečněný videohovor přináší rovněž poznání, že i malá škola v malé zemi může svojí aktivitou být svým způsobem světová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru