Dnes Středa - zatazeno 19°C
Zítra Čtvrtek - polojasno 23°C
Středa 22. 5. 2024
Svátek má Emil
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Stylové provozovny v centru: Drogerie ve Zlatnické ulici uspokojí kutily, řemeslníky i hospodyňky
Roman Kala provozuje drogerii ve Zlatnické ulici už od konce devadesátých let. Foto(2x): Jaroslav Tatek

Stylové provozovny v centru: Drogerie ve Zlatnické ulici uspokojí kutily, řemeslníky i hospodyňky

Nejlepší provozovna Prahy 1 v kategorii obchod za rok 2011 patří mezi drogerie, kterých už v našem hlavním městě moc není, a široký okruh jejích zákazníků pochází ze sousedství i z míst mimo Prahu. Patří mezi ně domácí kutilové, řemeslníci, hospodyňky i ženy, které sem přicházejí kvůli své kráse. 

drogerie-zlatnicka „Jsme širokosortimentní drogerie a zároveň prodejna barvy-laky. Zákazníci u nás najdou prakticky všechno od kyseliny mravenčí přes parafin, fosforečnan sodný, lepidla až po kosmetiku,“ popisuje Roman Kala, který drogerii provozuje už od roku 1998. Navazuje tak na legendárního pana Šnora, který v ní od vyučení strávil celý dlouhý profesní život, a na pana Havla, jenž pak drogerii vedl na počátku devadesátých let.

„Drogerie ve Zlatnické je příkladem dlouholeté poctivé živnosti, kterou potřebujeme a kterou budeme podporovat,“ prohlásil 1. místostarosta Prahy 1 Petr Hejma (My, co tady žijeme, STAN), do jehož gesce spadá podpora podnikání.

Pan Kala během let připojil k hlavní prodejně i sousední krámek, kam přestěhoval potřeby pro malování – velké nádoby s barvami a míchací stroje, i když technický pokrok pomáhá i tady, a tak na co dříve potřeboval tři stroje, zvládne dnes už jen jeden.

A jak Roman Kala říká, namíchá jakoukoliv barvu a odstín. „Mícháme na počkání a podle požadavku – syntetiku, akryláty, malířské i fasádní barvy…“

Přijďte se přesvědčit: po – pá 10 – 18, so 9,30 – 12.

www.drogerie-zlatnicka.cz


Autor: red

Střelecký ostrov zve na Vinařské slavnosti

Dnes ve 12:15

Prezentace malých rodinných vinařů nejen z jižní Moravy, ale i z oblasti starého a nového světa, jejichž produkci běžně neochutnáte v pátek 24. a v sobotu 25. května.

Korso Krymská 2024

Dnes v 07:44

Krymská, to je ulice plná barů, restaurací, obchodů a dílen. V roce 2022 se obnovila tradice Korsa Krymská, které vždy koncem května vdechlo malé vršovické ulici venkovní život velkého bulváru. Bez aut a omezení se návštěvníci mohou těšit na spoustu živé hudby a představení, jídla a pití. Ve...

Multižánrový hudební festival v Modřanech

Dnes v 06:48

V sobotu 25. května se v Modřanech koná Multižánrový hudební festival. Vstup volný.

Praha 1: Setkání k budoucnosti parku Kampa

Včera v 16:28

Ve středu 22. května se v parku Kampa koná veřejné setkání o budoucnosti parku. Od 17 do 18 hodin se můžete zúčastnit procházky po parku s architektkou, která vám představí nový návrh. Procházka začíná u saly terreny.

Hanspaulkou za Lídou Baarovou

Včera ve 14:25

Zájemci o architekturu se sejdou v sobotu 25. května.

Napouštíte domácí bazén? Ideálně vodou z cisterny od PVK

Včera v 09:47

Teplé počasí rozjelo sezónu napouštění domácích bazénů. Pražské vodovody a kanalizace nabízejí a doporučují zákazníkům napouštění bazénů vodou z cisteren, které zamíří přímo na jimi určené místo.

Sběrné dvory prodloužily provozní dobu

Včera v 08:49

Od začátku května došlo k prodloužení provozní doby sběrných dvorů, které pro hlavní město provozují Pražské služby. Jedná se celkem 10 sběrných dvorů na území hlavního města. Mezi nimi se nachází také tři sběrné dvory, které jsou pro občany Prahy 13 v dojezdové vzdálenosti: Sběrný dvůr...

Komentovaná procházka: Sportovním údolím Krč

Včera v 08:38

Informace o plánované revitalizaci a rozvoji údolí Kunratického potoka v úseku od krčského nádraží až do Braníka se dozvíte na setkání s představiteli radnice Prahy 4 a architekty v úterý 28. května od 18 hodin, kdy můžete projít těmito místy a přitom prodebatovat vizi Sportovního...

Praha 15 získala dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský

Včera v 07:13

Praha 15 získala dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský na realizaci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území správního obvodu Praha 15 – MAP IV.

Další články
Nahoru