ROZHOVOR | Když nebudu mít svatý klid, ty nebudeš premiér. Na Slovensku je opět živo

Kontroverzní slovenský podnikatel Marian Kočner si začátkem září 2015 nahrál rozhovor s podnikatelem Michalem Suchobou. Tématem jejich rozhovoru byl i tehdejší premiér Robert Fico. V nahrávce zaznělo od Kočnera, že mu nyní již bývalý slovenský premiér Fico slíbil "svatý klid" před vyšetřováním jeho kauz.

Setkali se proto, aby vyřešili Kočnerův problém s daněmi. Michal Suchoba od něho žádal peníze za to, že ho finanční správa nebude kontrolovat v jedné z daňových kauz. Kočner je ochoten za urovnání svého okradení státu něco zaplatit, ale ne moc. Přibližuje Suchobovi svůj rozhovor s Ficem, aby mu demonstroval své vazby na nejsilnějšího muže ve státě. Nahrávku zveřejnil Denník N. Fico se ke Kočnerovi zatím nevyjádřil. 

„Já jsem kdysi řekl Robovi jednu věc z očí do očí, takto jako tobě, když jsme spolu seděli a když jsem udělal to, co jsem udělal, aby vyhráli volby: Pokud tato vláda bude vládnout, chci mít svatý klid, nechci, aby se do mě nějaký k ... t navážel, zda to bude policista, daňový úřad, nebo prokuratura. A on mi říká: Budeš ho mít. A já mu říkám: Když ne, ty nebudeš premiér. A on říká: Já to vím. No, vybavená věc a takto to je, "říká Kočner. Rozhovor se nachází v Kočnerovém mobilu, který zadržela policie.

Kočner rozeštval někdejší premiérku Ivetu Radičovou (SDKU) s bývalým šéfem parlamentu Richardem Sulíkem (SaS), aby Fico vyhrál volby. Nahrál si rozhovor, v kterém se Sulík negativně vyjadřoval o Radičové a následně ho zveřejnil.

Suchoba v reakci tvrdil, že si na rozhovor s Kočnerem z nahrávky nevzpomíná. Popřel, že by vyřizoval na finanční správě věci ohledně daní. SMER – SD odmítá "hospodské řeči" některých médií. "Penťácky deník SME a ESETácky Deník N se otevřeně hlásí k cíli zničit stranu SMER-SD. Pro tento účel častokrát klamou, bezdůvodně obviňují a neváhají proti

SMER-SD a jeho předsedovi použít jakékoliv hospodské řeči. M. Kočner a tyto dva deníky, které na centrále SMER nazýváme Pat a Mat, musí dobře vědět, že byl trestně stíhán za ekonomickou trestnou činnost dávno před vraždou novináře a jeho přítelkyně. Šlo o skutky, které spáchal během vlády I. Radičové, což absolutně vyvrací již zmíněné hospodské řeči, kterým se Pat a Mat tak potěšili, "reagoval mluvčí SMERU-SD Ján Mažgút.

Související

Více souvisejících

Slovensko Robert Fico Marian Kočner vláda SR Smer SD Vražda Ján Kuciak Richard Sulík Iveta Radičová Policie SR soudy vězení Daně rozhovor podvod

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy