Litvínov nečeká na pomoc zvenčí, chválila zmocněnkyně pro lidská práva při návštěvě Janova
Sídliště Janov. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková navštívila v minulém týdnu litvínovské sídliště Janov. Seznámila se se stavem sídliště, hovořila s některými obyvateli a jednala s vedením města a městské policie.

„Velmi se mi líbí přístup Města Litvínov, které nečeká na pomoc zvenčí a řeší problémy sídliště Janov, které ale dlouhodobě přesahují jeho možnosti. Nyní je nejvyšší čas, abychom městu pomohli,“ řekla zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková po návštěvě sídliště a diskusi se starostkou města Kamilou Bláhovou, místostarostkou Erikou Sedláčkovou, vedoucí odboru sociálních věcí a školství Veronikou Knoblochovou, velitelem městské policie Zdeňkem Urbanem, ředitelkou ZŠ a MŠ Litvínov Janov Miroslavou Holubovou a asistentkami prevence kriminality působícími přímo v Janově. Přítomni byli také zástupci Odboru (Agentury) pro sociální začleňování Úřadu vlády.

Podle zmocněnkyně Heleny Válkové je situaci Janova nutné řešit i na vládní úrovni při využití všech postupů včetně již probíhající spolupráce města s Agenturou pro sociální začleňování, která se osvědčuje např. při hledání inovativních řešení nestandardních situací, mapování vlastníků bytových jednotek v problematických domech a v pomoci při získávání prostředků na projekty v sociální oblasti. Prvním krokem by logicky mělo být plnění úkolů pro jednotlivé resorty obsažených v usnesení vlády z roku 2016 k materiálu o problémech souvisejících s bydlením sociálně vyloučených obyvatel. Toto usnesení bohužel zatím jednotlivými resorty naplněno nebylo, zaznělo v diskusi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru