Královnina garderobiérka prozradila: Luxusní šperky jsem čistila vždy ginem

Angela Kelly několik desetiletí pracovala jako garderobiérka britské královny Alžběty II. Poté, co odešla do výslužby, rozhodla se vydat knihu o své práci pro nejslavnější vladařku dvacátého století. A v ní krom jiného přiznává, čím leštila luxusní brože, diadémy či náušnice, kterými doplňovala šatník britské královny. Stačila ji k tomu teplá voda a gin.

Alkoholem se stříbrné a diamantové šperky čistí po staletí. Protože Britové holdují ginu, v britské královské rodině se používal k leštění šperků právě gin. Kellyová tvrdí, že nikdy nepřišla na lepší přípravek.

„Trochu ginu a voda se hodí, když je potřeba dát diamantům trochu jiskry,“ píše Angela v knize The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe (Jiná strana mince: Královna, garderobiérka a šatník).

Krom ginu se k čištění stříbrných šperků a diamantů používá také vodka. Nejprve se šperky očistí alkoholem, případně v něm chvíli máčejí, pak se opláchnou teplou vodou a vyleští. Ale pozor, funguje to jen u pravého stříbra a diamantů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat