Hlavní obsah

Divadelní benefice pro Masarykův onkologický ústav

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní společnost StageArtCz 9. ledna 2020 vystoupí s představením The Naked Truth na scéně Divadla Bolka Polívky Jedná se o benefiční představení u příležitosti 85. výročí vzniku Masarykova onkologického ústavu v Brně.

Článek

Ústav s názvem Masarykova léčebna „Dům útěchy“ byl otevřen v lednu 1935. Vzniku předcházelo dlouholeté úsilí MUDr. Jaroslava Bakeše a jeho matky Lucie Bakešové, sociální pracovnice s cílem zlepšit péči o nemocné se zhoubnými nádory i podmínky pro výzkumnou práci v oboru.

Spolek Dům útěchy nalezl velkou podporu u prezidenta Masaryka, který na stavbu protirakovinného centra také věnoval významnou finanční částku. Stavbu pak podpořily banky, průmyslové podniky a další instituce. Otevření ústavu prvního svého druhu u nás se bohužel nedožil iniciátor - chirurg, primář MUDr. Jaroslav Bakeš. MOÚ patří dlouhodobě k nejlépe hodnoceným zdravotnickým zařízením u nás.

Divadelní společnost StageartCZ byla založena v roce 2015 hercem a nynějším principálem společnosti Petrem Halberstadtem a kolegou hercem Radimem Fialou. Domovskou scénu má v Divadle Bolka Polívky, vystupuje však úspěšně na řadě míst celé republiky.

Výtěžek benefičního představení 9. 1. 2020 bude věnován MOÚ na nákup softwaru, který značně zjednoduší a urychlí porovnání a vyhodnocení radiologických snímků mamografie, kdy správné vyhodnocení a závěr má pro pacientku zásadní význam.

Z výkladu MUDr. Jana Křístka, Ph.D., primáře Oddělení radiologie MOÚ lze shrnout:

Radiologové dosud provádějí hodnocení a analýzu výsledků manuálně, měření se zapisuje do tabulek, reportů a pak analyzuje. Je to náročné nejen časově, ale i na koncentraci pozornosti, důkladnost a preciznost, stoprocentně nelze vyloučit riziko lidské chyby. Ve špičkových světových institucích pomáhá s hodnocením speciální software, který proces hodnocení výrazně zrychluje a riziko chyby minimalizuje. 

Koupí vstupenky na benefiční představení The Nacked Truth divák přispěje na velmi potřebnou a dobrou věc. StageArtCz nabízí i speciální vstupenky v ceně 1 000 Kč pro firemní klientelu. Firma, která se tak rozhodne, může nakoupit benefity pro své zaměstnance či klienty a přispět tím na další vývoj v MOÚ a k záchraně lidských životů. Za nákup těchto vstupenek nabízí StageArtCz prezentace na tiskové konferenci, v  tiskové zprávě, zveřejnění loga, poděkování před začátkem představení, zveřejnění propagačních materiálů ve foyer divadla, umístění na webových stránkách a sociálních sítí atp. Tyto vstupenky lze rezervovat na e-mailové adrese vita@stageart.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám