Pavleová, Juricová, Ondrušková, Barbier a Klimasová mistry světa!

Mistrovství světa ve fitness IFBB 2019

Bratislava v dnech 30. 11. až 1. 12. přivítala MS ve fitness 2019 IFBB a domácí Slovensko jej bude hodnotit jako mimořádně úspěšný šampionát – a to jak z hlediska naprosto skvělé organizace, tak z pohledu dosažených výsledků reprezentačního výběru Slovenské asociace fitnes, kulturistiky a silového trojboje.

Slovenská reprezentace ovládla zejména všechny kategorie fitness, v nichž předvedla naprostou hegemonii. Zlato si ze zápolení světového šampionátu odnesli Tatiana Ondrušková (fitness do 160 cm), Michaela Pavleová (fitness do 163 cm), Kristína Juricová (fitness nad 163 cm) a Michal Barbier (fitness mužů).  Pavleová navíc získala v souboji vítězek jednotlivých výškových kategorií fitness, v němž se utkala vesměs se svými reprezentačními kolegyněmi, i titul absolutní mistryně světa. Slovensko se tak definitivně vyprofilovalo jako světová velmoc číslo jeden ve fitness a tento statut si vzhledem k nebývale silné základně zejména v ženských kategoriích zcela jistě úspěšně udrží i v budoucnu.

Titul mistryně světa při svém reprezentačním debutu vybojovala ze Slovenek rovněž Katarína Klimasová v bikini fitness do 160 cm. Do medailové kolekce slovenské reprezentace přispěly také stříbrem Jana Stachová (bikini fitness do 166 cm), Michaela Nemcová (wellness fitness do 163 cm) a bronzy Dobroslava Lehotská (fitness do 160 cm) a Zuzana Kardošová (bikini fitness do 158 cm).  Slovensko uspělo i v kulturistice smíšených párů, kde na bronzový stupínek vystoupala dvojice Elena Masaryková a Peter Tatarka.

Vystoupení jeho reprezentantů zajistilo Slovensku vynikající třetí příčku v rankingu 31 účastnických zemí MS – za Ukrajinou a vítězným Ruskem.

Pokud máme mluvit o tom, že pro Slovensko dopadl šampionát mimořádně úspěšně, tak pro Českou republiku skončil celkem dobře. Češky získaly dvě stříbra a několik cenných finálových umístění.

Slavnostní vyhlášení Michaely Pavleové absolutní mistryní světa ve fitness. Na fotografii (zleva) prezident IFBB Rafael Santonja, Pavleová, prezident SAFKST Boris Mlsna.

V souboji o absolutní prvenství ve fitness se utkalo slovenské trio čerstvých mistryň světa v jednotlivých kategoriích (zleva): Pavleová (do 163 cm), Ondrušková (do 160 cm), Juricová (nad 163 cm). Z celkového prvenství se posléze radovala Michaela Pavleová, která mezi ženami ve své výškové kategorii zopakovala prvenství z roku 2017 a poprvé si připsala také absolutní titul.

 

 

Vystoupení jeho reprezentantů zajistilo Slovensku vynikající třetí příčku v hodnocení 31 účastnických zemí MS – před Ukrajinou a vítězným Ruskem. Na momentce ze slávnostní dekorace (zleva) zástupci oceněných národních týmů: Igor Delijev (Ukrajina, 2. místo), Alexander Višnevskij (Rusko, 1. místo), Gabriela Mlsnová (Slovensko, 3. místo).

Mistrovství světa se konalo pod patronátem Ministerství školství, vědy, výzkumu a sportu SR. Ministerka Martina Lubyová převzala na pódiu památnou plaketu z rukou prezidenta IFBB Rafaela Santonji. Na fotografii (zleva): Rafael Santonja, Martina Lubyová, prezident SAFKST Boris Mlsna.

Finálová umístění slovenské reprezentace

Tatiana Ondrušková – fitness žen do 160 cm – 1. místo
Dobroslava Lehotská – fitness žen do 160 cm – 3. místo
Michaela Pavleová – fitness žen do 163 cm – 1. místo + ABSOLUTNÍ vítězka
Kristina Juricová – fitness žen nad 163 cm – 1. místo
Michal Barbier – fitness mužů – 1. místo
Zuzana Kardošová – bikini fitness do 158 cm – 3. místo
Beáta Graňáková – bikini fitness do 158 cm – 6. místo
Katarína Klimasová – bikini fitness do 160 cm – 1. místo
Jana Stachová – bikini fitness do 166 cm – 2. místo
Klaudia Medžová – bikini fitness do 166 cm – 6. místo
Natália Remiášová – bikini fitness do 172 cm – 5. místo
Michaela Pančušková – bikini fitness nad 172 cm – 5. místo
Michaela Nemcová – wellness do 163 cm – 2. místo
Juliána Makšiová – bodyfitness do 163 cm – 5. místo
Viera Božíková – bodyfitness do 168 cm – 4. místo
Peter Tatarka a Elena Masaryková – smíšené páry – 3. místo

Finálová umístění české reprezentace

Monika Špačková – bikini fitness do 166 cm – 4. místo
Renata Součková – bikini fitness do 169 cm – 4. místo
Jana Jeřábková – bikini fitness do 172 cm – 4. místo
Natálie Myslíková – bikini fitness nad 172 cm – 2. místo
Petra Lacinová – bodyfitness do 163 cm – 2. místo
Jana Žitná – wellness fitness do 158 cm – 4. místo

Kompletní výsledky

V galerii na fotografiích z produkce portálu EastLabs.sk představujeme všechny finalisty ze Slovenska a Česka.