Babovřesky 3: Troška natáčel i v Turecku, jedna z vesnických drben chtěla skočit padákem

Babovřesky 3 je český film režiséra Zdeňka Trošky, třetí pokračování filmu Babovřesky. Do kin byl uveden 22. ledna 2015. Sponzoruje ho TV Nova.
Zdroj: Youtube
Babovřesky 3 je český film režiséra Zdeňka Trošky, třetí pokračování filmu Babovřesky. Do kin byl uveden 22. ledna 2015. Sponzoruje ho TV Nova.Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesk.Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii.Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách.+ 6 fotek+ 7 fotek

Příběh třetích Babovřesk rovnou navazuje na předchozí díl. Hlavní dějová linka sleduje starostu Stehlíka, místní chlapy a jejich snahu pomstít se Horáčkové.

Petra Járková
Petra Járková 04. 12. 2019 16:00

Do vesnice se vrátí kontrolor Dodo se svou manželkou. Ta Stehlíkovi zařídí dotaci, který díky dostatku peněz může poslat všechny místní drbny k moři, aby se jich alespoň na nějakou dobu zbavil. Bdít nad osudy bláznivé vesnice bude nový farář.

Skok padákem

Při natáčení došlo k několika kuriózním situacím. Nejstarší drbna Jarmila Bursová ve filmu letí s padákem, ve skutečnosti však stála na zemi. Štáb držel padák ve vzduchu a kameraman ležel po Bursovou v písku. Představitelka Jarmily si chtěla skok s padákem doopravdy vyzkoušet, tvůrci jí to ale z bezpečnostních důvodů zatrhli.

Ochranná známka

Úsměvný příběh má i filmový nápoj „Uršulum proti šakalům“, který samozřejmě ve skutečnosti neexistuje. Režisér Zdeněk Troška ovšem myslel dopředu. Aby mu šel do kapsy případný zisk, kdyby někdo likér začal vyrábět, nechal si zaregistrovat ochrannou známku.

Natáčení v Turecku

Tentokrát si tvůrci nevystačili s nádhernou krajinou jižních Čech, ale natáčení probíhalo i v Turecku. Konkrétně se štáb vypravil do města Side na jižním pobřeží země.

Hvězdné herecké obsazení

Film se pyšní rovněž hvězdným hereckým obsazením, objevily se v něm Lucie Vondráčková, Veronika Žilková, Jana Synková a dokonce i Lucie Bílá.

NA SNÍMKY Z FILMU BABOVŘESKY 3 SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: NA KOMEDII BABOVŘESKY 3 SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články