Na úvod prestižního evropského CEV se volejbalistky VK Prostějov vydaly do Belgie. Na palubovce v Beverenu se odehrála dlouhá bitva, která se neobešla bez všemožných zvratů. Pětisetové drama ale nakonec lépe zvládly Belgičanky a do odvety si vybudovaly malou výhodu. K postupu by Češkám ve čtvrtek 19. prosince stačila domácí výhra 3:0 či 3:1.

V prvním setu svěřenkyně Lubomíra Petráše, i bez dvou zraněných hráček, dokázaly obrátit nepříznivý vývoj z 10:16 na 21:20. Následnou skvělou koncovkou své vzepětí pouze potvrdily a zvítězily 22:25. I v druhé sadě se bylo na co dívat. Dlouho bylo skóre vyrovnané. Potom se ale Belgičanky dokázaly utrhnout a utéct do slibného vedení 21:17. Koncovku si pak už pohlídaly a zvítězily 25:21.

Třetí set byl jednoznačný a patřil domácím. Hanačky se herně trápily a nakonec prohrály v poměru 15:25. Nesložily ovšem zbraně, čtvrtý set doslova ubojovaly a vynutily si pokračování zápasu. Za stavu 25:24 pro domácí musely dokonce Prostějovanky odvracet mečbol, ale díky finální tříbodové šňůře poslaly zápas do tiebreaku. Tam ovšem Hanačkám došly síly. Beveren zvítězil 15:8.

„Potvrdilo se, že Beveren má kvalitní tým hrající velice rychlý volejbal. Většinu utkání se nám však dařilo mu dobrým výkonem vzdorovat, hodně důležitý byl obrat prvního setu i zisk čtvrtého v dramatickém závěru. Sice jsme těsně prohráli, ale zároveň udrželi postupové naděje do odvety,“ okomentoval zápas i současnou situaci pro prostějovský web kouč Lubomír Petráš.

Odveta v Prostějově se hraje ve čtvrtek 19. prosince.

 

Asterix AVO Beveren – VK Prostějov 3:2 (-22, 21, 15, -25, 8)

Beveren: Clerkx 8, Van Avermaet 13, Boonstra 16, Stragier 21, Janssens 19, Van de Vyver 4, libero Valkenborg – D´Hondt 2, Van Geertruyden 2, Martin 3. Trenéři: Kris Vansnick a Raf Vekemans.
Prostějov: Nová 20, Kozmík 9, Kopáčová 23, Weidenthalerová 11, Stümpelová 10, Zatloukalová 2, libero Slavíková – Dvořáčková, Baláková. Trenéři: Lubomír Petráš a Lukáš Sťahuliak.

 

 

 

Foto: CEV