Renault opouští technický ředitel

Renault opouští technický ředitel

Technický ředitel Renaultu Nick Chester oznámil svůj odchod. Důvodem je restrukturalizace týmu po neúspěšné sezóně 2019.

Nick Chester byl součástí enstonského týmu od začátku tisíciletí. Do tehdejšího Benettonu vstoupil coby závodní inženýr a vystřídal několik technicky důležitých pozic.

Chester byl velmi důležitou personou v technickém oddělení Renaultu, které je vedeno výkonným ředitelem Marcinem Budkowskim. Před svým oficiálním odchodem si ještě vybere placené volno.

Renault začal během druhé poloviny letošní sezóny s restrukturalizací technického oddělení týmu. Důvodem je pokles formy oproti loňskému ročníku, kdy se jim podařilo skončit na čtvrtém místě v poháru konstruktérů. Letos si předsevzali stáhnout náskok vedoucích top týmů, místo toho se ale propadli za vlastní zákaznický tým McLaren.

Šéf Renaultu Cyril Abiteboul Chesterovi poděkoval za dlouhá léta oddané práce, především pak za jeho pomoc od zformování továrního týmu v roce 2016. Renault tehdy odkoupil zpět stáj Lotus.

„S Nickem bychom se chtěli rozloučit velkým díky a popřát mu mnoho úspěchů do budoucna,“ oznámil šéf stáje.

Odejitý Nick Chester dodal: „Posledních 19 let jsem si s týmem užil. Bojový duch je všudypřítomný, měl jsem tu čest pracovat s nesmírně loajálními a talentovanými lidmi. Na svou další výzvu se opravdu těším a chtěl bych celému týmu popřát hodně štěstí do budoucna.“

Chester není jediným zaměstnancem Renaultu, který stáj opouští. Nedávno odešel Peter Machin, ředitel aerodynamického oddělení.

Po restrukturalizaci se k týmu v roce 2020 připojí uznávaný inženýr Pat Fry, který nedávno opustil britskou stáj McLaren. Fry týmu z Wokingu pomohl k návratu do formy a totéž se od něj očekává u francouzské konkurence.

Sdílejte na:
Zavřít