InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborské Staré město ožilo korzem Pražská - Klokotská

TÁBOR - Na táborském Starém městě vrcholí dnešní sousedský festival Korzo Pražská - Klokotská. Do historického centra od rána proudili lidé, prohlíželi si zboží, které obchodníci vynesli z krámků na ulici, poslouchali muziku, sledovali divadélka, zapojovali se do charitativních akcí. K tomu patřila nabídka různých dobrot a zájem byl hlavně o horké nápoje. V pět odpoledne, kdy odstartovaly běhy Klokotskou ulicí na lyžích, začalo pršet. Na účastníky tak čekaly nejen dlažební kostky, ale mokré dlažební kostky. O to většího potlesku se pak dočkali v cíli.

Běžky přivezl na náměstí spolek Sportability, do kterého se v Praze během studia zapojili tři mladí Táboráci - Michal Dopita, Pavel Kumšta a Hana, dnes už také Kumštová. Zakladatelem spolku, který se snaží handicapovaným lidem umožňovat sportovní zážitky jako třeba právě lyžování, je Tomáš Lisý. Na táborské náměstí přivezli členové spolku invalidní vozíčky, na kterých si mohly děti po celý den zkoušet, jaké to je pohybovat se na nich místo na vlastních nohou. Víc o aktivitách Sportability, které tito Táboráci chtějí rozšířit i do jižních Čech, bude ve středu v Týdeníku Táborsko. 

U Stánku probíhala odpoledne dražba. Publicista David Peltán s přáteli usiluje o vydání poslední sbírky táborského básníka Lumíra Slabého, který na jaře zemřel. A také o zhotovení jeho pamětní desky u Jordánu. Proto se dnes na náměstí dražily předměty z pozůstalosti Lumíra Slabého - ty, které by mohly někomu udělat radost. Knihy, cédéčka, suvenýry z jeho exotických cest, taky hudební nástroje nebo velké zrcadlo. Jako první vydražil Jiří Kratochvíl z Tábora housle. Řekl, že Lumíra Slabého znal jen podle vidění, ale jeho housle si na památku vyvěsí doma v obýváku. Petra Klváčková v dražbě získala dva staré kufry. "Mám ráda staré věci. Určitě je budu používat. Buď na věci, se kterými jezdíme s přítelem na trhy. Nebo s námi pojedou k moři," svěřila se, proč do dražby šla. 

V Pražské i v Klokotské se v tu dobu koncertovalo. U Penzionu Alfa zpíval ženský pěvecký sbor ŽAS, který si rozšířený o houslistu Bena Lovetta prý říká někdy i BŽAS - jako ŽAS s Benem. Ale jinak je příležitostný pěvecký sbor právě ve stadiu hledání názvu, protože zpívající dámy zjistily, že ŽAS už si říká divadelní spolek z Homolí u Českých Budějovic.  

Program byl bohatý a na Korze panovala pohoda od ranních až do večerních hodin. Korzo, které pořádá Café Jednota s dalšími partnery, nebylo první a vzhledem k tomu, že si ho lidé oblíbili, jistě ani ne poslední. 

 

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace