Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

 Nástup předem se osvědčil,
tržby v Ústí stouply

 Ostravská MHD velkolepě
oslaví výročí 130 let

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

Mikuláš ve svém trolejbuse projel napříč Ústím

ÚSTÍ NAD LABEM - Ani v letošním roce nezapomněl Dopravní podnik města Ústí nad Labem na děti a vypravil speciální mikulášský trolejbus. A na nezájem malých i velkých cestujících si rozhodně nemohl stěžovat.

Speciální trolejbus mohly děti spatřit například ve Všebořicích, na Skalce, na sídliště Pod Vyhlídkou nebo třeba na Kamenném Vrchu...


Mikulášský trolejbus Pekelné jízdy u Divadla (5. prosince 2019, David Koritenský).

I v letošním roce připravil ústecký dopravní podnik pro děti Mikuláše v trolejbusu městské dopravy. "Pekelný trolejbus byl letos vyzdoben do čertovských barev a vládli mu tam čerti, na které ze svého křesla dohlížel Lucifer. Ten měl připravenou Knihu hříchů, která už od počátku byla plná neřestí dětí, za kterými se pak vydal na dlouhou cestu po ústeckých ulicích," popsala projekt mikulášského trolejbusu tisková mluvčí dopravního podniku Jana Dvořáková.

Na děti se podle mluvčí těšili nejen pekelníci, ale i andílci spolu s Mikuláši, kteří měli za hezkou říkanku nebo básničku pro děti připravenou bohatou sladkou nadílku. Takřka nepřehlédnutelný trolejbus vyjel ze všebořické vozovny, kde na něj již čekali nedočkaví cestující. Odtud pak přejel na Skalku, kam dojel v 16.30 hodin. Po dvaceti minutách odtud přejel na sídliště Pod Vyhlídkou, odkud opět po dvaceti minutové přestávce vyjel na severní Terasu. Dalších dvacet minut se zdržel také u Divadla, na kamenném Vrchu a na konec dojel i do Dobětic.


Speciálně vyzdobený trolejbus na Severní Terase (5. prosince 2019, David Koritenský).

Celá akce se hlavně dětem moc líbila a tak i v příštím roce se do ústeckých ulic vydá pekelný trolejbus s pekelníky, andílky a Mikuláši. "Za vnitřní výzdobu děkujeme nejenom zaměstnancům dopravního podniku, ale především žákům prvního stupně Základní školy Ústí nad Labem v ulici Elišky Krásnohorské," poděkovala závěrem tisková mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jana Dvořáková. Pro úplnost dodejme, že letošního ročníku se chopil trolejbus Škoda 28Tr evidenčního čísla 424 pořízený v závěru roku 2015.

Trolejbus ale z ulic nezmizí. "Každoročně se snažíme přijít s něčím novým a letošní rok není výjimkou. Poprvé v Ústí nad Labem jezdí vánočně osvětlený trolejbus, který jsme mohli realizovat za podpory našich obchodních partnerů. S trolejbusem se mohou cestující svézt během celého prosince, kdy bude nasazován na pravidelné linky," doplnil výkonný ředitel dopravního podniku Libor Turek.


Mikulášský trolejbus přilákal stovky dětí i rodičů (5. prosince 2019, David Koritenský).

Poprvé mohli cestující na Mikuláše, čerta a anděla narazit v roce 2007, kdy byl do ulic Ústí nad Labem vypraven Mikulášský trolejbus. Dopravní podnik ve spolupráci s partou nadšenců tehdy vypravil trolejbus typu 14Tr ev.č. 403. Stejná akce se uskutečnila o rok později, pak se na několik let akce z ulic úplně vytratila. Znovu se Mikuláš, čert a anděl v MHD objevil až v roce 2012, kdy se na rozdíl od jiných dopravních podniků trojice vydala do pravidelných spojů. Speciální Mikulášský trolejbus pak dopravní podnik znovu vypravil až před třemi lety. I tehdy to byl trolejbus typu 14Tr ev.č. 403.

Čtěte také...
- Mikuláš dětem v trolejbusech rozdával lízátka (vydáno 5. prosince 2012).
- Mikuláš jezdil v MHD, rozdával bonbony i uhlí (vydáno 5. prosince 2013).
- Ústím nad Labem křižoval Mikulášský trolejbus (vydáno 7. prosince 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Vánočně naladěný trolejbus má jezdit celý prosinec (5. prosince 2019, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!