Zatímco WorldTour sestava mění jméno na Israel - Start Up Nation, kontinentálnímu týmu zůstane název Israel Cycling Academy. Tým tvoří osm Izraelců a osm zahraničních závodníků. "Tento celek zajistí, že stále budeme dávat mladým závodníkům možnost růstu a postupu do profesionálního týmu," říká Ron Baron, zakladatel a spolumajitel ICA. 

Kromě Turka a Izraelců, budou v týmu závodníci z Kanady, Austrálie, Švédska, Kolumbie a Maroka. V týmu nejsou jen mladí cyklisté, ale i velmi zkušení, kromě šestadvacetiletého Turka také třicetiletý Edwin Ávila a další. Kromě Izraelců jsou v sestavě jezdci, na které se nedostalo při budování WorldTour sestavy, ale už jezdili za ICA. 

Česká cyklistika tak přichází o jednoho profesionála, protože kontinentální týmy nejsou podle pravidel UCI oficiálně profesionální.  

Israel Cycling Academy 2020:

Saned Abu-Fares (Izrael), Edwin Ávila (Kolumbie), Ido Bear (Izrael), Juval Ben Moše (Izrael), El Mehdí Čokri (Maroko), Lahav Davidzon (Izrael), Ewet Gebremedhin (Švédsko), Edo Goldstein (Izrael), Šlomi Haimy (Izrael), Omer Lahav (Izrael), Eitan Levi (Izrael), Carson Miles (Kanada), Freddy Ovett (Austrálie), Ben Perry (Kanada), Robin Plamondon (Kanada), Daniel Turek (Česká republika).   


Třicet jezdců v sestavě WorldTour 

Israel - start Up Nation už oficiálně získal licenci WorldTour, kterou koupil od Igora Makarova, majtele Katusha Alpecin. Mezi třiceti jezdci jsou čtyři Izraelci a minimálně jeden z nich by měl startovat na Tour de France, která je dlouhodobým snem Sylvana Adamse, majitele týmu. "Sen účastnit se Tour de France se před pěti lety zdál nesplnitelný a teď se stal skutečností. Profesionální tým s prvotřídními izraelskými cyklisty po boku nejlepších světových talentů, se s hrdostí zúčastní jedné z největších sportovních akcí světa," rozplývá se Adams. 

Kanadsko-izraelský podnikatel a filantrop Sylvan Adams si hodně zakládá na své národnosti a kvůli propagaci své země podporuje cyklistiku. Proto garantuje jedno místo na Tour de France pro izraelského cyklistu, ačkoliv to je ze sportovního pohledu krok vedle. V týmu je pouze čtveřice Izraelců a ani jeden nepatří k dobrým profesionálům. Itamar Einhorn, Omer Goldstein, Guy Sagiv a Guy Niv se poperou o účast na Tour.

"Je to pro ně rozhodně výzva. Zlepšují se každou sezónu, ale příští se musí zlepšit znovu a na úplně novou úroveň. Jsem si jistý, že se jim to podaří," říká k tomu Adams. Všichni čtyři jsou prvními Izraelci ve WorldTour. Sagiv a Niv už objeli Giro d´Italia. 

Start Up Nation Central je nezisková organizace sídlící v Tel Avivu. Tým nemá hlavního sponzora v pravém smyslu slova, jednoduše ho dotuje Adams ze svého podnikání. Smysl existence této sestavy byl vždy trochu záhadný, nejedná se ani o klasickou propagaci státu jako destinace cestovního ruchu. Dva nové sponzory přesto tým má, vinařství Vini Fantini a kanadskou společnost Reinvent.com. 

Tým má podle Kjella Carlstroma, ředitele Israel - Start Up Nation jeden z nejnižších rozpocčtů mezi celky WorldTour. Ze sportovního hlediska by také neměl patřit k těm silným. "Neděláme si iluze. Závody WorldTour jsou velmi těžké a týmy jsou na vysoké úrovni. Musíme být připraveni a konkurenceschopní, jet naplno každý závod a sbírat body," přiznává Carlstrom. 

Tým posílili někteří jezdci Katusha Alpecin, například Nils Politt, Alex Dowsett a Dani Navarro a další jezdci z jiných celků, zejména Dan Martin a André Greipel. Politt bude lídrem na klasiky, martin na etapové závody a kopcovité klasiky. V sestavě je spousta sprinterů, ale žádný prvotřídní. Davide Cimolai by měl být jedničkou, rychlí jsou také Travis McCabe, Hugo Hofstetter, Mihkel Raim a další. Jedním z lídrů na celkové pořadí bude Ben Hermans. 

Israel - Start Up Nation 2020:

Matteo Badiletti (Švýcarsko), Rudy Barbier (Francie), Jenthe Biermans (Belgie), Guillaume Bovin (Kanada), Matthias Brändle (Rakousko), Alexander Cataford (Kanada), Davide Cimolai (Itálie), Alex Dowsett (Velká Británie), Itamar Einhorn (Izrael), Omer Goldstein (Izrael), André Greipel (Německo), Ben Hermans (Belgie), Hugo Hofstetter (Francie), Reto Hollenstein (Švýcarsko), Dan Martin (Irsko), Travis McCabe (USA), Daniel Navarro (Španělsko), Krists Neilands (Lotyšsko), Guy Niv (Izrael), James Piccoli (Kanada), Nils Politt (Německo), Mihkel Räim (Estonsko), Alexis Renard (Francie), Guy Sagiv (Izrael), Patrick Schelling (Švýcarsko), Rory Sutherland (Austrálie), Norman Vahtra (Estonsko), Mads Würtz Schmidt (Dánsko) a Rick Zabel (Německo).