16/12
Proběhl 6. ročník soutěže Czech Design Week

Proběhl 6. ročník soutěže Czech Design Week

16. prosince 2019 v 16.00 , Bytové doplňky , Design , Nábytek , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Designérská soutěž každoročně přináší neotřelé, zajímavé a inspirativní kousky z dílen mladých návrhářů. A dnes Czech Design Week zná své vítěze.

Limtika pro vítěze kategoríí od Františka Jungwirtha, držitele Czech Design AwardLimtika pro vítěze kategoríí od Františka Jungwirtha, držitele Czech Design Award

Na slavnostním vyhlášení v prostorách Kongresového centra v Praze byli vyhlášeni vítězové kategorií a limitovanou edici trofejí pro ně v podobě váziček navrhl sklářský umělec František Jungvirt.

Objevem roku byl Pavel Kopřiva junior s unikátním svítidlemObjevem roku byl Pavel Kopřiva junior s unikátním svítidlem

Objev roku

V kategorii Objev roku zvítězil Pavel Kopřiva junior s unikátním svítidlem inspirovaným horizontem Lužických hor, který je studentem Fakulty umění a designu na UJEP v Ústí nad Labem. Jeho svítidlo je vyrobeno broušením z foukaného rotačního tvaru, je tvořeno ze dvou kusů, které dělí unikátní křivka inspirovaná horizontem Lužických hor.

Cenu Best of Design získalo designérské duo Mach & KrovinaCenu Best of Design získalo designérské duo Mach & Krovina

Best of Design

Cenu Best of Design si odneslo slovenské designérské duo Mach & Krovina. Slovenští Adam Krovina a Barbora Machovičová vyrábějí originální LED svítidla a interiérové doplňky. Jejich impulzem pro společnou tvorbu byl příchod CNC frézy v roce 2018. Má asi čtyři sta kilo, 150 centimetrů a pomáhá jim svobodně tvořit.

Cenu za nejlepší instalaci obdržela Marieta TedenacováCenu za nejlepší instalaci obdržela Marieta Tedenacová

Nejlepší inspirace

S kolekcí váz TWOOWT obdržela ocenění za nejlepší instalaci Marieta Tedenacová. S kolekcí skleněných váz oslnila mladá studentka pražského UPRUM porotu. Kombinuje různé materiály, technologie a inovace. Sklo je u ní vnímáno jako nástroj vidění, který podněcuje k zamyšlení nad tím, co je realita a co iluze.

Značka designového nábytku a doplňků do dětských pokojů Chic by Pig získala zvláštní uznáníZnačka designového nábytku a doplňků do dětských pokojů Chic by Pig získala zvláštní uznání

Zvláštní uznání

Zvláštní uznání poroty získala česká značka designového nábytku a doplňků do dětských pokojů Chic by Pig. Studio se věnuje výrobě šik nábytku a doplňků z přírodních materiálů do dětských pokojů.

expozice firmy Oblakkaexpozice firmy Oblakka

Návštěvníci měli možnost během čtyř dnů zhlédnout to nejlepší z českého skla, porcelánu, šperků, originálních hraček i papírenských potřeb, interiérového designu ale také parfémů či kožených doplňků. Do letošního ročníku se zapojilo na 150 českých i zahraničních designérů.

expozice Jabůrekexpozice Jabůrek

O přehlídce Czech Design Week

Festival Czech Design Week již šestým rokem podporuje kreativní tvorbu tuzemských i zahraničních designérů. Projekt usiluje o vytvoření platformy, která umožní propojení laické veřejnosti a odborníků v oboru design a umění. CZDW ukazuje, že design není jen drahé zboží do bytu.

expozice hračky Birriexpozice hračky Birri

Více informací o festivalu a také seznam všech vystavovatelů pro ročník 2019 naleznete na webové stránce Czechdesignwe­ek.com.

Zdroj foto: Czech Design Week

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS