Skvěle rozehraný zápas k vytouženému vítězství nedotáhly. Prostějovské volejbalistky se tak rozloučily s evropským pohárem CEV Cup po nešťastné domácí prohře 2:3 s Beverenem.

Prostějov úvodní duel v Belgii prohrál těsně v pětisetové bitvě a před domácí odvetou cítil naději na postup do osmifinále. Jenže ani vedení 2:0 na sety hanáckému týmu k vysněnému úspěchu nestačilo. „Utkání jsme začali výborně a velmi kvalitní výkon udrželi dva sety. V nich se nám dařilo soupeře tlačit servisem i dobře bránit,“ hodnotil na klubovém webu trenér Lubomír Petráš.

Když už k postupu Prostějova chyběl jediný uhraný set, nastal v zápase obrovský zvrat. „Naše šance spočívala v tom dorazit zápas k výsledku 3:0, bohužel vyrovnaný třetí set jsme od stavu 18:18 ztratili v koncovce špatným příjmem. A totéž rozhodlo v závěru tie-breaku po dotažení na rozdíl jediného bodu. Postoupilo však kvalitnější družstvo,“ uznal kouč Petráš.

Beveren srovnal na 2:2 a v tie-breaku odmítl případný Zlatý set.

VK Prostějov – Asterix Beveren 2:3 (17, 16, -19, -19, -11)
První utkání: 2:3. Postupuje: Beveren.
Prostějov: Fričová, Stümpelová, Zatloukalová, Nová, Kozmík, Kopáčová, libero Slavíková – Weidenthalerová, Dvořáčková, Baláková. Trenér: Lubomír Petráš