InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milevsko v derby s Božeticemi nepřipustilo senzaci. Klid dodal nevídaným gólem ze vzduchu Šimák

MILEVSKO – Předvánoční kolo Jihočeské krajské ligy ledního hokeje si nemohlo přichystat větší šlágr. Milevsko v derby hostilo Božetice, které po návratu do krajské ligy čekají na první bod v soutěži. Favorit byl tedy jasný, ale domácí tým nechtěl nic podcenit. Vždyť na některé Milevšťáky jdou možná ještě dnes mrákoty, když si vzpomenou na první vzájemné utkání letošní sezony. Na začátku října vedly Božetice ve druhé třetině senzačně 6:1 a byly zatím nejblíže v sezoně k bodovému zisku, ale nakonec favorizované Milevsko přece jen zvítězilo 8:6. Tentokrát už vzduchotechnici takovou zápletku nedopustili a nakonec zvítězili vysoko 7:2.

Svěřenci trenéra Michala Štycha do utkání nastoupili výborně a v osmé minutě už vedli o dvě branky. Soupeř z Božetic se ale odmítl vzdát a hned dvakrát snížil na rozdíl jediné branky – 1:2 a posléze také 2:3. Plameny bojovaly a historicky úspěšnějšího konkurenta chtěly ještě potrápit, ale pak přišla 27. minuta a velký moment Jakuba Šimáka. Ten šikovně a s notnou dávkou štěstí přímo před brankářem Jaroslavem Novým trefil puk hokejkou ze vzduchu „baseballovým" způsobem a nevídaným gólem vrátil svému týmu dvoubrankový náskok – 4:2. Pak už se zápas odvíjel podle milevských not a skončilo to ještě třemi údery za Nového záda – 7:2. Naopak milevský brankář Michael Panec, který se mezi tyče vrátil po problémech s tříslem, už další góly neinkasoval. Dvě branky vítězů vsítil mistr světa z roku 2010 Petr Gřegořek, jenž se v sestavě objevil po delší odmlce a přinesl do milevské hry nejen klidnou rozehrávku, ale také tvrdou střelbu od modré čáry.

Božetice mají pro letošní kalendářní rok dohráno, další zápas sehrají až v neděli 5. ledna doma se Soběslaví. Milevsko si letos zahraje ještě jednou, v sobotu 28. prosince dohrává od 13 hodin odložené utkání s Radomyšlí na zimním stadionu v Písku. Poté hraje v sobotu 4. ledna ve Vimperku (17).

HC Milevsko 2010 – HC TJ Božetice 7:2 (3:1, 3:1, 1:0). Branky a nahrávky: 2. Bílek, 8. Hamerle (Šimák, Petr Bouška), 19. Gřegořek (Müller, Pletka), 27. Šimák (Petr Bouška), 33. Müller (Bílek), 39. Gřegořek (Pouch), 49. Petr Bouška (Suchan, Šimák) – 12. A. Nevolný (Záhorovský), 25. Straka (A. Nevolný).

Řekli po utkání

Michal Štych, trenér Milevska: „Kluci to po vysoké prohře v Soběslavi vzali za správný konec. Hráli disciplinovaně a týmově, to je základ všeho. Ve třetí třetině už jsme hráli jednoduše na jednu přihrávku ven ze třetiny, klidně jsme si pomohli i vyhozením do středního pásma o mantinel, tak to má být. Takhle to hraje i spousta mnohem lepších ligových týmů než jsme my, ale nám vždycky trvá půl sezony, než si uvědomíme, že to není ostuda. Někteří si vždycky myslí, že si vezmou puk za vlastní bránou, projedou to a dají gól. Nemají zodpovědnost vůči týmu a to už nás letos stálo spoustu bodů. Proto jsem rád, že si dneska kluci dali říct. Také mě těší, že ve třetí třetině udrželi nervy na uzdě. Za stavu 7:2 si může soupeř dělat co chce. Kluky jsme upozorňovali, že to může být ostřejší, a aby si třeba dávali pozor u mantinelů i po odehrání puku. Jsem rád, že jsme to zvládli."

Radek Štědronský, asistent trenéra Božetic: „Myslím, že Milevsku se dneska zápas povedl a my jim ho málo znepříjemnili. Nám pořád něco chybí. Navíc nám nevyšel začátek, ale pak jsme se zase vrátili zpátky do hry, byli jsme jim na dostřel a chtěli je ještě trochu potrápit. Pak ale rychle po snížení na 2:3 dalo Milevsko šťastný gól ze vzduchu, což se nestává každý den. Tam bych hledal zlomový moment zápasu. Kluci se možná malinko báli, aby v derby něco nezkazili. Určitě jsme mohli hrát víc hokejověji, než se soustředit na jiné věci. Některé zákroky z obou stran byly zbytečné, tak se utkání trochu vyhrotilo. Ale nebylo to nic hrozného."

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Aleš Nevolný je pořád top hráč což ukázal i v tomto zápase ( a To neměl pořádnou letní přípravu). DOUFÁM že ho příští rok uvidíme v našem milevském dresu... hodně nám schází... jó útok Nevolný Pouch Radosta to byla úderka

    Vloženo 23.12.2019 12:08:23

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Včera super výkon v dresu Bozetic od bratrů Nevolnych a Burianka . Pro Milevsko by byly takový kluci přínosem do zbytku sezóny.. jinak kluci z Milevska si zápas v klidu pohlídali ..gratulace hoši jen tak dál ... Chodím na hokej asi 10 let vím v jaké situaci Milevsko je ale věřím že to kluci zvládnou a budeme se chodit dívat na boj o 2 ligu

    Vloženo 22.12.2019 14:52:44

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Příjemné předvánoční utkání

    Vloženo 22.12.2019 10:06:03

  • vejdy 

    Reagovat

     

    Bylo společné pozápasové posezení u jednoho stolu nad tekutým mokem...?!

    Vloženo 22.12.2019 09:20:06

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Nevidím důvod proč ne...

      Vloženo 22.12.2019 09:24:12

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace