bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtvrt roku ze hry! Leivo má zlomenou čéšku

23. prosince 2019, 10:00

Jan Vojkůvka

Dlouhá tříměsíční absence čeká šestadvacetiletého útočníka Joshe Leiva, který utrpěl minulý týden zlomeninu čéšky. Hokejista Vancouveru by se mohl vrátit do akce v březnu, kdy bude pomalu vrcholit základní část NHL.

Leivovi se stal osudným střet s obráncem Vegas Nickem Holdenem, který jej poslal ve čtvrtečním utkání (které Vancouver vyhrál po prodloužení) úderem proti mantinelu.

Josh Leivo ke své smůle narazil do hrazení pokrčeným kolenem, což je přesně ta situace, při níž se zlomenina čéšky může přivodit. Tvrdý náraz, který schytal v polovině druhé třetiny, ho stál zbytek utkání a nyní je jisté, že až do března bude Canucks scházet v bojích o postup do play off.

Leivo se definitivně prosadil do NHL teprve v minulé sezoně. Ač v dresu Toronta strávil od roku 2013 celkem pět a půl sezony, nasbíral během prvních pěti ročníků jen 57 zápasů. V sezoně 2018/19 naskočil za Maple Leafs ke 27 zápasům, než jej získal do svých řad Vancouver. 

V dresu Canucks Leivo pookřál, dostal příležitost a chopil se jí. Ve zbytku minulého ročníku sehrál za Vancouver 49 zápasů s bilancí 10 branek a 8 asistencí. Letos naskočil k 36 zápasům, ve kterých zaznamenal 7 branek a 12 přihrávek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.