Kapitánem dvacítky je Zábranský. Kdo budou jeho asistenti?

Foto: Facebook Česká hokejová reprezentace

Kapitánem reprezentačního týmu do dvaceti let bude pro domácí šampionát obránce Libor Zábranský mladší, který ve svém ročníku dělal šéfa kabiny i na předešlých velkých akcích.

Áčka na dresu pak mají vyšitá útočníci Petr Čajka s Janem Jeníkem

„Je to určitě pocta," potvrzuje Zábranský. „Ale jsme spolu už dlouhou dobu. Všichni víme, co a jak. Kuba Lauko, Jeňas, Čája, to jsou taky lídři. Pomáháme si navzájem."

Zábranský jako kapitán dovedl osmnáctku ke stříbru na Hlinkově memoriálu 2017, ve stejné sezoně pak s týmem došel do semifinále mistrovství světa.

Nyní ho čeká poslední mezinárodní akce s juniorskou reprezentací. A ta nejdůležitější – domácí mistrovství světa v Ostravě a Třinci!

„Kuba Lauko, Jeňas, Čája, to jsou taky lídři. Pomáháme si navzájem."

„Příprava nám ukázala, že nemůžeme hrát nějaký profesorský hokej. Musíme hrát jednoduše, srážet se a hrát s emocemi. Když se toho budeme držet, můžeme být úspěšní," hlásil Zábranský po generálce se Slovenskem.

Zábranský působí od roku 2017 v zámoří, kam odešel z brněnské Komety. Letos vystřídal ve WHL dva kluby: Saskatoon a Moose Jaw. Celkově ve 29 zápasech této juniorské soutěže získal jedenáct bodů (2+9). 

Nominace české dvacítky na MSJ 

Brankáři: Nick Malík, Lukáš Pařík, Lukáš Dostál.

Obránci: Martin Hugo Haš, Tomáš Dajčar, Jan Mlčák, Radek Kučeřík, Karel Klikorka, Ivan Lytvynov, Libor Zábranský, Šimon Kubíček.

Útočníci: Karel Plášek, Jan Myšák, Petr Čajka, Jan Šír, Vojtěch Střondala, Otakar Šik, Ondřej Pavel, Jan Jeník, Matěj Pekař, Jaromír Pytlík, Michal Teplý, Adam Raška, Matěj Blümel, Jakub Lauko.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz