MŠ Hraničky: pětiletá rekonstrukce elektrických rozvodů skončila

Pětiletá rekonstrukce elektrických rozvodů skončila
TISKOVÁ ZPRÁVA
 

 
 

Vyškov, 8. listopadu 2019 – Stejně jako jakékoli jiné vybavení i elektroinstalace stárne a čas od času je potřeba ji zkontrolovat a případně vyměnit. Celé to začalo v roce 2015 výměnou šesti rozvaděčů a o dva roky později pokračovalo novými zásuvkovými a světelnými rozvody v pavilonu A. Loni se nových rozvodů dočkal pavilon B, letos ve čtvrté závěrečné etapě pavilon C. Pět let trvající rekonstrukce elektrických rozvodů v Mateřské škole Hraničky tak napsala svou poslední kapitolu.

 

Akcí vedení mateřinky docílilo zajištění kompletní funkčnosti a bezpečnosti rozvodů v celém objektu. Ty původní měly jádra z hliníku a pocházely už ze 70. let. „Bylo pochopitelně žádoucí udržovat elektrické zařízení ve stavu odpovídajícím platným bezpečnostním a elektrotechnickým předpisům a normám. A to bylo s ohledem na stáří rozvodů obtížné, za celkové dokončení rekonstrukce elektroinstalace jsme pochopitelně rádi. V oblasti školství sice nejde o atraktivní investici, jako je například výstavba nového hřiště, ale s ohledem na bezpečnost je rozhodně stejně významná,“ shrnula investici místostarostka Vyškova Karin Šulcová.


MŠ Hraničky

 

Čtvrtá etapa zahrnovala hospodářskou část objektu – pavilon C. Zásuvkové a světelné obvody řemeslníci provedli kabely uloženými pod omítkou, někde navíc v ochranných trubkách, některé z tras vedou přes prostor pod střechou. „Stará elektroinstalace byla poruchovější, nesla s sebou i určitá rizika. Každý z pavilonů má rovněž domovní videotelefon. Z nich je nyní možné stisknutím tlačítka aktivovat elektromechanický zámek ve vstupních dveřích každého z oddělení. Jsme rádi, jak město každým rokem významně pamatuje na své příspěvkové organizace,“ ocenila ředitelka mateřské školy Jitka Bělejová.

 

Čtvrtý díl rekonstrukce rozvodů vyšel na téměř 600 tisíc korun, dodavatelem byla firma Jaroslav Klimeš. Celkově stály všechny čtyři etapy včetně pořízení projektové dokumentace 1 milion a 544 tisíc korun.


MŠ Hraničky

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 8.11.2019 / 8.11.2019

Počet návštěv: 1229
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém