Arriva už prý zlepšuje své služby, kraj přesto na sankcích trvá

03.01.2020 11:28:11 | Autor: Filip Trdla, KÚ Libereckého kraje | Rubrika: Zprávy | Obce: Liberecký kraj,Jablonecko

Arriva už prý zlepšuje své služby, kraj přesto na sankcích trvá

Na čtvrtečním jednání hejtmana Martina Půty a náměstka Jana Svitáka s generálním ředitelem společnosti Arriva Danielem Adamkou přiznal dopravce své pochybení v prvních dnech provozu na železnicích v regionu. Liberecký kraj bude požadovat za nedodržování smlouvy sankce, k jejichž vyčíslení dojde v polovině ledna letošního roku.

V posledních dnech však Arriva své služby zlepšuje. V týdnu od 30. prosince 2019 dojelo na čas více než 95 % vlaků a průměrné zpoždění činilo 1 minutu a 58 vteřin. Od 15. ledna 2020 bude navíc ve vozech nový odbavovací systém.

„Představoval jsem si klidnější konec loňského roku. Namísto toho jsme museli řešit nedostatky v provozu vlaků společnosti Arriva. Nicméně jsem rád, že se je daří postupně odstraňovat a v brzké době se lidé dočkají mnohem pohodlnějšího cestování po našem kraji. Sankce dle smlouvy však za první dny provozu požadovat budeme. Konkrétní čísla budou známa letos v lednu," uvedl hejtman Martin Půta.

Mezi nejvýraznější problémy nového dopravce patřily zejména nedostatky v odbavování cestujících, nevyhovující používání karet IDOL či německé nápisy na vozech.


„O nedostatcích víme a pracujeme na jejich odstranění. Do poloviny ledna nasadíme nový odbavovací systém a vyřešíme tak problémy při prodeji jízdenek. Do konce tohoto týdne pak zmizí německé nápisy ve vlacích a nahradíme je českými. Postupně také nahráváme vlakový informační systém, který chceme stihnout zprovoznit ve všech našich vlacích v Libereckém kraji během příštího týdne. Samotné vlaky jezdí na čas ve více než 95 procentech," dodal Daniel Adamka, generální ředitel společnosti Arriva.

„Držitelé karet Opuscard, kteří nemohli využít slev kvůli nefunkčnímu systému ve vlacích, mohou nyní u společnosti KORID LK požadovat kompenzace," dodal Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

O uzavření smlouvy na provozování železniční dopravy trase Liberec - Turnov - Semily - Stará Paka - Lomnice nad Popelkou a Železný Brod - Tanvald se společností Arriva rozhodl kraj v únoru loňského roku. Na základě nabídek vybral tu, která byla finančně výhodnější a nabídla provoz vozů na vyšší kvalitativní úrovni.

Sdílet s přáteli na facebooku

Související články

Dopravce Arriva neplní podmínky smlouvy, kraj chce vymáhat sankce
Arriva má od nástupu problémy, zajímá se o ni už i drážní úřad
VIDEO: Poslední jízda rychlíku z Prahy do Harrachova
Dopravce Arriva přidává po problémech na trať další Siemens Desiro
Ohlédnutí za rokem 2019 v dopravě
Co se mění v jízdním řádu od 15. prosince 2019?
Z Liberce do Lomnice a z Tanvaldu do Brodu bude jezdit nový dopravce
Otevřeli opravenou železniční trať z Železného Brodu do Tanvaldu
Obrazem: Vlak Siemens Desiro projížděl Libereckým krajem
Kraj vybral pro železniční trasu z Liberce do Staré Paky vlaky Arriva

Diskutujte s námi

Firmy v regionu Jablonecko

Jaroslav Zeman - Senátor PČR ( Senátoři a poslanci ) | Další firmy

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Plánované uzavírky ulic v Kokoníně a Vrkoslavicích

Do 30. srpna bude uzavřená kokonínská ulice V Úvoze a na Vrkoslavicích bude uzavřený úsek od křižovatky s ulicí U Pískovny po křižovatku s ulicí Sokolskou. Důvodem je úprava komunikace ulice V Úvoze.

Hladina podzemních vod v okolí dolu Turów za poslední dva roky vzrostla

Česká geologická služba předložila výsledky měření hladin podzemních vod v okolí dolu Turów na českém území a v okolí podzemní těsnící stěny. Vyplývá z nich, že roste jejich hodnota podél těsnící stěny na polském území, v hlubších kolektorech mezi stěnou a státní hranicí Polské a České republiky a také mezi podzemní stěnou v samotném dole Turów. Oproti tomu od září 2020 až do dubna 2024 hladiny podzemních vod v hlubších kolektorech na českém území nadále klesaly a na konci dubna 2024 jsou na nejnižší úrovni. V okolí Uhelné od srpna 2023 hladiny podzemní vody převážně stagnují a od února 2024 nepatrně rostou. „Výsledky jsou nyní mírně pozitivní. Stoupání hladin vrtů za těsnící stěnou má setrvalou tendenci a propisuje se již do několika hlubinných vrtů na českém území," uvedl Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství. „Jsem rád, že se také připravuje nový hydrogeologický model, který pohyb podzemních vod podrobně zmapuje. Budeme tak mít kromě čísel z měření i konkrétnější přehled vývoje a chování podzemních vod."


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Hasiči poměří v Turnově své síly ve vyprošťování u dopravních nehod
Tradiční Běh pro Paměť národa v Liberci odstartuje Nikola Sudová
Gólový závěr a jistá záchrana pro Jablonec!
Cena Karla Hubáčka putuje do České Lípy za rekonstrukci divadla
Nezaměstnanost v Libereckém kraji v dubnu klesla na 4,1 procenta

Nejčtenější články

14.05.: Policie hledá svědky nehody v Tanvaldě
14.05.: Hasiči likvidovali lesní požáry u Frýdštejna a v Ralsku
15.05.: Atletky LIAZ vybojovaly v první lize druhé místo, muži byli čtvrtí

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace