Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Házenkáři Karviné nesouhlasí s kontumaci zápasu. Chtějí se obrátit na soud

Karviná |

Soutěžní komise Českého svazu házené zkontumovala domácí utkání karvinských házenkářů s Lovosicemi. Karvinští kontumaci nepřijali. V otevřeném dopise také komisi upozorňují na možnost bránit se soudní cestou.

Soutěžní komise házenkářského svazu zkontumovala domácí utkání karvinských házenkářů s Lovosicemi. Mezi oběma týmy nedošlo k dohodě a vybrání náhradního termínu.

"Utkání s Lovosicemi bylo zkontumováno, dozvěděli jsme se to 2. ledna dopisem z ČSH, rozhodnuto bylo na konci loňského roku. Nesouhlasíme s tím, navrhovali jsme několik termínů Lovosicím i samotnému ČSH na schůzce 14. prosince, po konferenci v Olomouci jsme dokonce nabízeli i to, že bychom utkání odehráli v Lovosicích," říká prezident HCB Karviná Roman Mucha.

Původně se měl domácí zápas Karviná-Lovosice odehrát 24. listopadu. Termínově šlo ale o kolizi s Evropskými poháry, které Karviná hraje. Zástupci obou klubů se pak písemně zkoušeli dohodnout na novém termínu, Lovosice trvaly pouze na předehrání zápasu, navrhli termín 20. listopad a 12. listopad.

"Nejprve chtěli utkání Lovosice odehrát 20. listopadu, bohužel, v tom termínu jsme hráli televizní utkání v Plzni, tak to nešlo, a potom nám Lovosice navrhli termín 12. listopadu," řekl Mucha.

V tomto případě nebyla volná hala, proto svaz navrhl termín 13. listopadu. Oba tyto termíny byly ale pár dní před odjezdem do srbské Niši,  kde měli karvinští odehrát další utkání v rámci evropských pohárů.

"Bylo to těsně před odjezdem, chtěli jsme se soustředit na ten zápas v srbské Niši, byla pro nás priorita, jsou to velké ekonomické náklady, možnost reprezentovat Karvinou v Evropských pohárech byla velká, tudíž nechtěli jsme těsně před zápasem plýtvat síly  v utkání extraligovém s Lovosicemi," vysvětlil prezident klubu a dodal: "Myslíme si, že když někdo reprezentuje na úrovni Evropy v pohárech, měl by být trochu zvýhodněn. My jsem nechtěli ani tak zvýhodnění, jako spíš to, aby ta soutěžní komise rozhodla o dohrávce třeba v lednu nebo z kraje února. My jsme v loňském roce dohrávali utkání s Duklou a nebyl v tom problém."

Soutěžní komisi Českého svazu házené jsme požádali o oficiální stanovisko a odůvodnění kontumace. Písemné rozhodnutí obsahuje devět bodů. Ve druhém se říká, že dle článku 25 Soutěžního řádu ČSH a článku 6 Rozpisu soutěže musí být utkání v případě kolize s utkáním pohárů EHF předehráno.  V bodě 6 je ještě doplněno, že dohrávka soutěžního utkání je možná pouze se souhlasem obou soupeřů a řídícího orgánu. K dohodě obou soupeřů však nedošlo. Zatímco Karviná měla eminentní zájem na tom utkání odehrát, Lovosicím šlo o pravý opak a chtěly pouze dva body za kontumační výhru.

"Kdyby se to utkání odehrálo, tak bychom šli na druhé místo, bodem za první Plzní, co se týče Lovosic, tam jde o spodní patra, těsně před play off se počítá každý bod, ty dva body mohou v konečném součtu pro ně znamenat plus. Ty celky, které hrají spodní patra, těm to bude chybět a  může se stát, že Lovosice projdou do play of zvýhodněné oproti ostatním celkům ze spodních příček. Myslím si, že to není o sportu, Lovosice chtěly získat body kontumačně, myslím si, že při síle současné Karviné, by ty body v Karviné nezískaly," tvrdí Mucha.

Karvinští nesouhlasné stanovisko vyjádřili v otevřeném dopise, který je zveřejněn na stránkách klubu.

"Budeme posílat v tomto týdnu odvolání, jednáme i s právní kanceláří. V případě, že by to nešlo jinak, tak to budeme řešit soudním sporem. Jedná se nám opravdu o to, že jsme to utkání chtěli odehrát, tvrdíme, že se to mělo odehrát na hřišti a ne u zeleného stolu," uzavřel Roman Mucha.

Nahlásit chybu


K tématu

Vedení Karviné poděkovalo házenkářům za úspěšnou sezónu, jsou vicemistři

31. května 2023 16:27 | Celý MS kraj | Monika Danková

Vedení Karviné pozvalo na radnici karvinské házenkáře, kteří v letošní náročné sezóně vybojovali stříbro. V posledních kolech finále jim sen o obhájení mistrovském titulu sebral jejich věčný rival z Plzně.

Vedení Karviné poděkovalo házenkářům za úspěšnou sezónu

30. května 2023 15:27 | Karviná | Monika Danková

Vedení Karviné pozvalo na radnici karvinské házenkáře, kteří v letošní náročné sezóně vybojovali stříbro. V posledních kolech finále jim sen o obhájení mistrovském titulu sebral jejich věčný rival z Plzně.

Házenkář Martin Galia motivoval ke sportu žáky ZŠ Školská

6. června 2023 11:00 | Karviná | Monika Danková

Žáky Základní školy Školská navštívil úspěšný házenkář Martin Galia. Čekaly na něho zvídavé dotazy týkající se jeho dětství i kariéry.


Na hrobu ve Vítkovicích si ustlal bezdomovec. Návštěvníci hřbitova na něj zavolali strážníky

Tak to tady ještě nebylo. Ostravští strážníci museli řešit velmi neobvyklou situaci, kdy je vyděšená seniorka přivolal na hřbitov, že jí na hrobě spí nějaký muž. Ukázalo se, že jde bezdomovce, kterého zmohl alkohol.

Rybáři z Frýdlantu pořádali na řece Ostravici závody Beskydský pstruh

Rybáři z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali závody Beskydský pstruh. Do soutěže se zapojilo 26 lovců.

Most v Polance nad Odrou je opět průjezdný, součástí stavby je i cyklostezka

Včera 12:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po dlouhých 14 měsících uzavírky je most přes řeku Odru v Polance od pondělí 20. května opět průjezdný. Zrekonstruovaný most nyní slouží řidičům, cyklistům i chodcům, součástí mostu je smíšená cyklostezka, kterou vybudovalo město Ostrava. Během rekonstrukce pomáhali i potápěči, kteří za pomoci uhlíkových elektrod odstraňovali základy středového pilíře původního mostu.

Na I/68 nedaleko slovenských hranic havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel

Včera 16:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/68 u obce Bystřice mezi Třincem a Jablunkovem v pondělí odpoledne havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel. Na místě zasahují složky IZS, hlášena je jedna zraněná osoba. Silnice ve směru na Slovensko musela být uzavřena.

Tanec Fokus ve větším formátu obsadil zimní stadion

Skvělá atmosféra provázela letošní 9. ročník akce Tanec Fokus, která se poprvé konala v prostorách zimního stadionu. Na ploše se předvedla více než tisícovka tanečníků v celkem 85 choreografiích nejrůznějších tanečních stylů. To vše probíhalo pod dohledem téměř 1 500 diváků.

Policejní vyjednavač učil zdravotníky Karvinské hornické nemocnice reagovat na útočníka

90 zdravotníků Karvinské hornické nemocnice prošlo speciálními kurzy, které je učí, jak reagovat na aktivního útočníka. Nové dovednosti získali pod vedením zkušeného policejního vyjednavače z pražské policejní speciální pořádkové jednotky.

V Havířově-Šumbarku bylo poškozeno plynové potrubí, policisté a hasiči evakuovali desítky lidí

Včera 13:27 | Havířov | Lukáš Zavadil

Pět jednotek hasičů a další složky IZS zasahují v Havířově-Šumbarku. Mělo tam dojít k poškození středotlakého plynového potrubí. Příčina zatím není jasná. Lidé by měli dbát pokynů policistů.

Ve Frýdku-Místku se udržuje na 170 hektarů travnatých ploch

Jarní počasí letos přišlo o něco dřív než loni. Díky tomu vyjely do ulic Frýdku-Místku také dříve sekačky na trávu. Pravidelné kosení je opět v plném proudu. Pracovníci technických služeb v průběhu sezóny udržují na 170 hektarů travnatých ploch.

VIDEO: Silniční kontrola skončila zadržením, Slovák nabídl policistům úplatek

Včera 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem kontrolovali řidiče v obci Světlá Hora. Narazili při tom na řidiče, který neměl během jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Na místě obdržel pokutu ve výši 1500 korun, sankci přijal a oznámil, že ji uhradí převodem z účtu. Z banální situace se ale vyklubalo podezření na trestný čin u jeho spolujezdce.

Městská policie Frýdek-Místek se přestěhovala do nové budovy

Frýdek-Místek zrekonstruoval budovu bývalé textilní školy v Těšínské ulici. Zázemí tady našla městská policie a přestupkové oddělení. Práce vyšly na necelých 78 milionů korun. V místě má v budoucnu vzniknout také nový bulvár s napojením na moderní dopravní terminál.

Mladí hasiči závodili v Havířově v požárním útoku a štafetě uzlů

Sbor dobrovolných hasičů Havířov-Město se stal organizátorem osmého kola Mládežnické ligy okresu Karviná. Do soutěže v požárním útoku a v uzlové štafetě se zapojilo 9 družstev mladších žáků a 15 družstev starších žáků.

MP Havířov uspořádala již 25. ročník střelecké soutěže

Městská policie Havířov uspořádala již 25. ročník střelecké soutěže O putovní pohár primátora města. První den si na střelnici ověřili svou dovednost žáci škol, o den později pak policisté.

Hráči SC Premium Stonava si připomněli 30 let činnosti

U příležitosti 30 let činnosti se ve sportovní hale ve Stonavě sešli hráči a činovníci SC Premium Stonava sálový fotbal. Úvod setkání patřil vzpomínkám na začátky a ocenění za úspěchy. Na závěr samozřejmě nemohlo chybět vzájemné utkání.

Den Technických služeb v Havířově přilákal stovky lidí

Jen jeden den v roce si může veřejnost prohlédnout veškerou techniku havířovských Technických služeb. A nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet. Akci navštívily stovky lidí.

Den Technických služeb v Havířově si užily celé rodiny, děti byly opět nadšené z popelářského vozu

Jen jeden den v roce si může veřejnost prohlédnout veškerou techniku havířovských Technických služeb. A nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet. Akci navštívily stovky lidí.

Úspěšné představení tanečního souboru Ritmo z Rychvaldu

Celé dvě hodiny trvala show, kterou předvedli tanečníci rychvaldského souboru Ritmo.

Házenkáři Karviné nesouhlasí s kontumaci zápasu. Chtějí se obrátit na soud
Vydáno 7. ledna 2020 15:57, Karviná, Monika Danková
Soutěžní komise Českého svazu házené zkontumovala domácí utkání karvinských házenkářů s Lovosicemi. Karvinští kontumaci nepřijali. V otevřeném dopise také komisi upozorňují na možnost bránit se soudní cestou.

Soutěžní komise házenkářského svazu zkontumovala domácí utkání karvinských házenkářů s Lovosicemi. Mezi oběma týmy nedošlo k dohodě a vybrání náhradního termínu.

"Utkání s Lovosicemi bylo zkontumováno, dozvěděli jsme se to 2. ledna dopisem z ČSH, rozhodnuto bylo na konci loňského roku. Nesouhlasíme s tím, navrhovali jsme několik termínů Lovosicím i samotnému ČSH na schůzce 14. prosince, po konferenci v Olomouci jsme dokonce nabízeli i to, že bychom utkání odehráli v Lovosicích," říká prezident HCB Karviná Roman Mucha.

Původně se měl domácí zápas Karviná-Lovosice odehrát 24. listopadu. Termínově šlo ale o kolizi s Evropskými poháry, které Karviná hraje. Zástupci obou klubů se pak písemně zkoušeli dohodnout na novém termínu, Lovosice trvaly pouze na předehrání zápasu, navrhli termín 20. listopad a 12. listopad.

"Nejprve chtěli utkání Lovosice odehrát 20. listopadu, bohužel, v tom termínu jsme hráli televizní utkání v Plzni, tak to nešlo, a potom nám Lovosice navrhli termín 12. listopadu," řekl Mucha.

V tomto případě nebyla volná hala, proto svaz navrhl termín 13. listopadu. Oba tyto termíny byly ale pár dní před odjezdem do srbské Niši,  kde měli karvinští odehrát další utkání v rámci evropských pohárů.

"Bylo to těsně před odjezdem, chtěli jsme se soustředit na ten zápas v srbské Niši, byla pro nás priorita, jsou to velké ekonomické náklady, možnost reprezentovat Karvinou v Evropských pohárech byla velká, tudíž nechtěli jsme těsně před zápasem plýtvat síly  v utkání extraligovém s Lovosicemi," vysvětlil prezident klubu a dodal: "Myslíme si, že když někdo reprezentuje na úrovni Evropy v pohárech, měl by být trochu zvýhodněn. My jsem nechtěli ani tak zvýhodnění, jako spíš to, aby ta soutěžní komise rozhodla o dohrávce třeba v lednu nebo z kraje února. My jsme v loňském roce dohrávali utkání s Duklou a nebyl v tom problém."

Soutěžní komisi Českého svazu házené jsme požádali o oficiální stanovisko a odůvodnění kontumace. Písemné rozhodnutí obsahuje devět bodů. Ve druhém se říká, že dle článku 25 Soutěžního řádu ČSH a článku 6 Rozpisu soutěže musí být utkání v případě kolize s utkáním pohárů EHF předehráno.  V bodě 6 je ještě doplněno, že dohrávka soutěžního utkání je možná pouze se souhlasem obou soupeřů a řídícího orgánu. K dohodě obou soupeřů však nedošlo. Zatímco Karviná měla eminentní zájem na tom utkání odehrát, Lovosicím šlo o pravý opak a chtěly pouze dva body za kontumační výhru.

"Kdyby se to utkání odehrálo, tak bychom šli na druhé místo, bodem za první Plzní, co se týče Lovosic, tam jde o spodní patra, těsně před play off se počítá každý bod, ty dva body mohou v konečném součtu pro ně znamenat plus. Ty celky, které hrají spodní patra, těm to bude chybět a  může se stát, že Lovosice projdou do play of zvýhodněné oproti ostatním celkům ze spodních příček. Myslím si, že to není o sportu, Lovosice chtěly získat body kontumačně, myslím si, že při síle současné Karviné, by ty body v Karviné nezískaly," tvrdí Mucha.

Karvinští nesouhlasné stanovisko vyjádřili v otevřeném dopise, který je zveřejněn na stránkách klubu.

"Budeme posílat v tomto týdnu odvolání, jednáme i s právní kanceláří. V případě, že by to nešlo jinak, tak to budeme řešit soudním sporem. Jedná se nám opravdu o to, že jsme to utkání chtěli odehrát, tvrdíme, že se to mělo odehrát na hřišti a ne u zeleného stolu," uzavřel Roman Mucha.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000018699/hazenkari-karvine-nesouhlasi-s-kontumaci-zapasu-chteji-se-obratit-na-soud