InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Literární kavárna: Setkání s PhDr. Danielem Kovářem

    Čtvrtek 6.6 14:00 - Domov Mistra Křišťana Prachatice

    Přednáška

  • Vinnetou road trip: Americký divoký západ

    Čtvrtek 6.6 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Malý sál.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prvním občánkem Tábora ve výročním roce je Hedvika Svobodová

 Autor: Luboš Dvořák

    Autor: Luboš Dvořák

TÁBOR – Prvním táborským občánkem, který se narodil ve výročním roce 2020, kdy město slaví 600 let od založení, se stala Hedvika Svobodová. Na svět přišla v porodnici táborské nemocnice ve čtvrtek 2. ledna v 5.55 hod. Maminkou je Hedvika Jílková, tatínkem Oldřich Svoboda. Novorozeně vážilo 3,29 kilogramu a měřilo 50 centimetrů. Maličkou Hedviku a její rodiče ve středu 8. ledna navštívili v porodnici starosta města Tábora Štěpán Pavlík a místostarostka Olga Bastlová. Doprovázeli je ředitel nemocnice Ivo Houška a primářka dětského oddělení Jana Chocholová.

 

Téměř jako tři králové zástupci města přinesli tři dary: květiny, výbavu pro miminko a upomínkové předměty spojené s výročím Tábora 600 let. Rodina navíc při slavnosti vítání občánků obdrží od města Tábor zlatý dukát v hodnotě 7 000 Kč.

Starosta Štěpán Pavlík řekl, že mnohem důležitější než Hedvičino prvenství ve výročním roce je, aby byla zdravá, prospívala a dělala radost svým rodičům. Doma ni čekají sourozenci Rozálie (8 let) a Oldřich (4 roky). Popřál za město malé Táboračce, aby byla v životě šťastná a úspěšná. K blahopřání se připojili i ředitel nemocnice Ivo Houška a jeho náměstkyně Jana Chocholová. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace