Nevydařený superpohár a dost. Valverdeho angažmá v Barceloně je minulost

Nevydařený superpohár a dost. Valverdeho angažmá v Barceloně je minulost

Ernesto Valverde nepřežil porážku v semifinále španělského superpoháru s Atleticem Madrid a podle důvěryhodných španělských médií byl dnes informován o tom, že byl z práce hlavního trenéra Barcelony propuštěn.

Ten vedl Barcelonu od sezóny 2017/18 a na domácí scéně byl poměrně úspěšný, v Lize mistrů se mu ale zoufale nedařilo. Letos navíc Barcelona nedominuje ani v domácí La Lize a vypadnutí v superpoháru bylo pro vedení tou pověstnou poslední kapkou. Podle všeho si dnes Valverde sbalil všechny kufry a co nevidět má být oznámen příchod nového kouče.

Ten už v minulosti vedl několik španělských klubů, krátce trénoval také řecký Olympiacos Pireus. Teď to ale vypadá, že si bude muset hledat nové angažmá. Nepovedený půlsezóna mu podle všeho byla osudná. Velmi krátce teď nejspíš A tým povedou asistenti, pravděpodobně to bude ale pouze dočasné řešení (ačkoliv se to říkalo i o Hansi Flickovi v Bayernu).

Favoritem na post trenéra Barcelony má podle všeho být Quique Setien. Ten loni skončil v Realu Betis a Barceloně se už delší dobu zamlouvá. Jistě si ale vedení klubu domluví schůzku i s Massimillianem Allegrim, jenž v létě skončil v Juventusu. Vyloučený pak není ani příchod Laurenta Blanca, méně pravděpodobné je pak angažování Unaie Emeryho.