Internet

Pohodlně se usaďte. 5 nejlepších seriálů na Netflixu

sledovani netflix
Foto: pixabay.com, Tag: Netflix

Byla ještě televize před několika lety nejdůležitějším médiem pro seriály, převzal tuto roli internetový gigant Netflix?

A ten se nemá za co stydět: celkem 170 milionů abonentů mají možnost se podívat na 6500 filmů a 1700 seriálů. Ale co z toho je opravdu dobré? Jaké seriály stojí za pozornost? Samozřejmě záleží na osobním vkusu, ale s následující pěticí nemůžete uděláte nic špatně.

1. After Life

Pokud hledáte seriál, který dokáže současně rozbrečet i rozesmát, tak je After Life přímo pro vás. Černá komedie od humoristického krále Ricky Gervaise ukazuje život žurnalisty Tonyho, jehož manželka zemře na rakovinu. Dříve milý a přívětivý člověk se po smutném úderu osudu rozhodne změnit svůj styl života – stane se hrubým a impulsivním. Místo (na počátku prvního dílu) plánované sebevraždy se radši rozhodne potrestat planetu za jeho ztrátu.

After Life
After Life

Kdo zná práci Gervaise ví, že si nebere servítky, proto i v seriálu uráží cokoliv a kohokoliv. To ale dělá tak brilantně, že mu jeho úlety ihned odpustíme. Tajným hrdinou fanoušků se stala i jeho fena Anty, a dobrá zpráva: Pejsek na konci přežije. Aktuálně se připravuje druhá řada.

2. House of Cards

House of Cards patří již teď mezi klasiku moderní dramaturgie. A i když se kvalita a oblíbenost politicky thrillerového seriálu po ukončení spolupráce s Kevinem Spaceym mírně zhoršila, patří první řady k nejlepším natočeným minutám seriálového vesmíru. S napětím pozorujeme, jak se z Franka Underwooda pomalu stává víc a víc mocnější politik, inkluzivně intrik, špinavých plánů a geniálních rozhodnutí.

House of Cards
House of Cards

Seriál měl velký počet tajných zpráv dedikované přímo k divákům, ve kterých podprahově kritizují reálnou politickou situaci.

3. Stranger Things

Stranger Things je skvěla kombinace žánrů science fiction a horor. Jak už název seriálu napovídá jedná se tam hlavně o paranormální jevy, jež jsou vyřešené dětmi nebo mladistvým. Nevzácně tím zachrání celý svět, například když se musí postarat o zabití dvacetimetrového mimozemšťana.

Stranger Things
Stranger Things

Perličkou jsou velmi časté vizuální i akustické reference na známé filmy ze 70. a 80. let minulého století, mezi nimi i „E.T“. „Zpátky do budoucnosti“ a „Nekonečný příběh“.

4. Fuller House

Netflix nabízí mimo dramatických a hororových seriálů i komedie. Mezi nejlepší patří Fuller House, pokračování, nebo lépe řečeno sequel, velice úspěšné sitcom z 80. a 90. let „Full House“. Tentokrát ale nepatří hlavní role trojicí mužů kolem Dannyho, otce tří dcer, ale přímo dcerám samotném. Veterinářka DJ, její děti a její sestra Stephanie se nastěhují zase zpátky do toho baráku, kde vyrůstaly – to je současně ten samý barák, jako v první verzi seriálu. 

5. The Crown

Tento pořad se zabývá životem královny Alžběty II. a jejího manžela prince Phillipa, počínaje rokem 1947. Zajímavé je, že každá řada se zabývá s další dekádou života v čele anglické monarchie. Zatím byla královna ztvárněna dvěma herečkami: Claire Foy v prvních dvou řadách a Olivia Colman v třetí řadě. The Crown se sice tváří jako běžný seriál s atraktivními dialogy, je to ale šikovně natočená a vysoce kvalitní adaptace mýdlové opery.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Internet