InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sportovec Milevska zůstal v rukou atletů, vítězem je veterán Pavel Fleischmann

MILEVSKO – V pátek večer proběhl v milevském domě kultury už 24. ročník slavnostního vyhlášení výsledků ankety Sportovec Milevska, kterou pořádají Milevské noviny spolu s městem. Vítězství v hlavní kategorii dospělých jednotlivců ukořistila opět po roce atletika, jen talentovanou dívku Adélu Záhorovou vystřídal naopak veterán atletických podniků Pavel Fleischmann. Od respondentů posbíral 59 hlasovacích bodů, druhý skončil fotbalista Josef Komárek (50) a třetí chyšecký atlet Patrik Bouška (36). Sokol prožil vůbec úspěšný večer – i díky druhému místu atleta Štěpána Pokorného mezi talenty do 18 let, ale z cen se radovali ve svých kategoriích také dospělí fotbalisté Milevska, mladí hokejisté, kteří měli v sále největší podporu, hokejista Adam Špánek nebo plavkyně Simona Marešová. Už počtvrté byla vyhlášena cena Akce roku, kterou letos převzala společnost SPOS Milevsko v zastoupení jednatele Pavla Stejskala za uspořádání předsezonního přípravného utkání prvoligového Motoru s extraligovou Plzní. Na zaplněný zimní stadion byl tehdy nádherný pohled. Podobně jako v pátek večer na plný sál domu kultury.

Anketa je výjmečná v tom, že o pořadí rozhoduje několik desítek oslovených sportovních činovníků, zasloužilých sportovců a příznivců sportu. Nejde tedy o žádné kabinetní rozhodnutí, ale výsledek široké shody. 

Obrovský nárůst zájmu zaznamenala čtenářská anketa sportovců – sympaťáků. Zatímco loni měli sympaťáci na stupních vítězů 72, 14 a 13 hlasů, letos nasbírala vítězka Karolína Kutálková 168 kuponů, druhá Veronika Hřebejková 143 a třetí Petra Vansová 130! To jsou na Milevsku nejoblíbenější sympaťačky.

Po tříletém kralování házenkářů, kdy se v hlasování o sympaťáka roku postupně radovali Jan Svěrák, Eva Menhartová a Lucie Kosobudová, letos tedy zvítězila mladá moderní gymnastka ze Sokola – Karolína Kutálková. Dvě medaile z mládežnické Olympiády dětí a mládeže přišel ukázat divákům a příznivcům milevského sportu Michal Rottenberg, hokejista starších žáků, který ale na olympiádě úspěšně reprezentoval Jihočeský kraj netradičně v rychlobruslení.

Do Síně slávy byla uvedena Zuzana Sekalová, která se jako veslařka na dvojskifu zúčastnila letních olympijských her v roce 1976 v Montréalu. Po tomto vrcholu své sportovní kariéry se přestěhovala do Milevska a zde je vzdělavatelkou a mnohaletou členkou výboru TJ Sokol. 

Nechyběl ani doprovodný program v podání moderních gymnastek z milevského Sokola či aerobiček z 2N Aerobic clubu Natalie Novákové. Tradičně na galavečer přijeli také hosté z oblasti politiky, kultury a sportu. Na slavnostní večer zavítali hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská, senátor Jaroslav Větrovský a ceny předávali také starosta Milevska Ivan Radosta nebo místostarosta Michal Horek. Vzácnými hosty z oblasti sportu hostem byli milevský odchovanec a dnes hokejový brankář extraligového Litvínova David Honzík, další úspěšný odchovanec Zbyněk Hrdel, který působil i v zámoří, nebo český reprezentant v dřevorubeckém sportu Martin Komárek. 

Diváci měli možnost slyšet také medailonek někdejšího mistra republiky v kulturistice Karla Reiniše, který poskytl k promítání na plátno také zajímavé archivní snímky z budování milevských sportovišť. A letos atmosféru doplňovaly i světelné efekty firmy no.5 promo Martina Kaliny. 

Poděkování sponzorům

Slavnostní vyhlášení se samozřejmě neobejde bez podpory partnerů, kterým by chtěli organizátoři poděkovat: Město Milevsko, Měšťanský pivovar Dudák Strakonice, Dům kultury Milevsko, Skiareál Lipno nad Vltavou, Lipno apartmán Vladimíra Pubalová, Bikespace Tábor, Květiny Kolář – Milevsko, Infrasauna Milevsko – Jitka Polanecká, hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice, Střední škola obchodu, služeb a řemesel Tábor a Boby H – nápoje Sepekov.

"Moje obrovské poděkování patří kolegům z Jihočeských týdeníků. Na tento večer se sporťák Pavel Pubal mění ve scénáristu a režiséra, kolegové z dalších redakcí ve zvukaře, promítače, kolegyně z obchodu a grafičky v hostesky, organizátorky zákulisí, ředitel obchodu se chopil rautového baru. Jako moderátorka nám jezdí pomáhat i bývalá kolegyně Lucka Váchová, přestože už ji život zavedl do Jindřichova Hradce. Jsou to parťáci a jsem na ně fakt hrdá. I partnerství města je tu velmi důležité, protože město dává k dispozici dům kultury, zázemí i věnuje řadu cen," říká ředitelka Jihočeských týdeníků Libuše Kolářová. 

Sportovec Milevska 2019 – ocenění

Sportovec roku v kategorii dospělých
1. Pavel Fleischmann – atletika TJ Sokol Milevsko 59 bodů
2. Josef Komárek – fotbal FC ZVVZ Milevsko 50
3. Patrik Bouška – atletika TJ Chyšky 36

Družstvo roku v kategorii dospělých
1. Fotbalisté FC ZVVZ Milevsko – muži A 11 bodů

Talent do 18 let
1. Simona Marešová – plavání TJ Tábor (z Milevska) 43 bodů
2. Štěpán Pokorný – atletika TJ Sokol Milevsko 40
3. Adam Špánek – hokej HC Milevsko 2010 36

Družstvo roku do 18 let
1. Hokejisté HC Milevsko 2010 – mladší žáci 11 bodů

Trenér roku
1. Miroslav Strnad – fotbal FC ZVVZ Milevsko A 53 bodů

Šampion Milevska
Zuzana Sekalová – TJ Sokol Milevsko (vstup do Síně slávy, první dáma – šampionka)

Akce roku
SPOS Milevsko: Hokejové utkání ČEZ Motor ČB – HC Škoda Plzeň

Sympaťák roku
1. Karolína Kutálková – moderní gymnastika TJ Sokol Milevsko 168 hlasů
2. Veronika Hřebejková – házená HC Milevsko 143 hlasů
3. Petra Vansová – atletika TJ Sokol Milevsko 130 hlasů

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • deník hejtmanky 

    Reagovat

     

    vždy k dispozici :Jsem všude denně s Vámi v mediích/ i na plese/.Budou volby, tak nezapomeňte ,J Á Jihočechy neopustím

    Vloženo 9.2.2020 08:18:36

    • Pepa 

      Reagovat

       

      Moc teda nechápu co to má být za sdělení, ale jestli je hejtmanka mezi lidma tak je to asi dobře nebo ne?

      Vloženo 9.2.2020 10:29:51

  • Radek 

    Reagovat

     

    Simonko gratulujeme, jsi nejlepší !!! Tvý největší FUN :-)

    Vloženo 8.2.2020 18:19:25

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Dobrá volba. Pavle gratuluji.

    Vloženo 8.2.2020 08:01:41

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace