Lucka Charvátová nečekaně získala bronzovou medaili ze sprintu

15.02.2020 09:26:34 | Autor: Ladislav Janata | Rubrika: Sport | Obce: Jablonec nad Nisou

Lucka Charvátová nečekaně získala bronzovou medaili ze sprintu

Česká republika má po překvapivém bronzu ze čtvrteční smíšené štafety další nečekanou medaili na probíhajícím mistrovství světa v biatlonu. Ve sprintu ji vybojovala dosud nepříliš výrazná Lucie Charvátová, jejímž maximem ve Světovém poháru dosud bylo páté místo ze sprintu v prosinci 2015 v Hochfilzenu. V pátek v italské Anterselvě nestačila jen na Norku Marte Olsbuovou Röiselandovou a Američanku Susan Dunkleeovou.  

„Já jsem šťastná, je to nádherný pocit a doufám, že si to takhle udržím. Já jsem dneska byla v jiném rozpoložení, mně se hlavou vůbec nic nehonilo. Myslím, že takhle by měl vypadat biatlonový závod, že se hlavou nehoní žádné myšlenky," rozplývala se Charvátová před televizní kamerou po životním úspěchu.

Startovala s vysokým startovním číslem (80), což bylo v době, kdy již řada favoritek byla v cíli a televizní komentátor ČT již tradičně téměř vyhlašoval výsledky. Charvátová udělala jen jednu chybu vleže a pohybovala se v první dvacítce startovního pole. Stojku pak zvládla čistě za 22 vteřin a měla třetí nejrychlejší střelecký čas ze všech závodnic. Kdo viděl tento střelecký koncert, nevěřícně vzpomínal na několik nepovedených stojek v letošní sezoně.

Do posledního kola vyjížděla Lucka na druhém místě. Když to od trenérů slyšela, nechtěla tomu věřit, ale dala se do boje. Snažila se rozvrhnout síly, ale i tak na konci zjistila, že nemá už z čeho brát, ale cílem projela třetí a padla na zem vyčerpáním. Bronz uhájila o 4,3 sekundy před Ukrajinkou Olenou Pidhrušnou, která brnkala na nervy všem sportovním příznivcům, ale Lucka to ustála. Jak už mnohokrát o výsledcích v závodě rozhodovala střelba, tentokrát nefoukal příliš ostrý vítr, ale během několika mála okamžiků měnil směr, což činilo velké problémy téměř všem biatlonistkám.

Ve sprintu většinou rozhoduje střelba, a ta se příliš nepovedla dalším českým reprezentantkám. Bronzové medailistky ze čtvrteční smíšené štafety Eva Kristejn Puskarčíková a Markéta Davidová nenavázaly na den starou přesnou střelbu. Kristejn Puskarčíková minula dvakrát a obsadila 24. pozici. „Makula" objela dokonce tři trestná kola, dvě z toho po stojce. „Nebyly větrem. Může to být tím, že jsem blbě stála, že to do mě šilo ze všech stran. Ale snažila jsem se to nevnímat," přiznala před televizní kamerou Markéta, které se na ledovaté trati nejelo dobře, a skončila sedmatřicátá.

Ve sprintu zvítězila jedna z možných favoritek Norka Röiselandová, která získala první individuální medaili na mistrovství světa, ale ze světových šampionátů dosud měla ve sbírce „jen" čtyři zlata ze štafet.

Dalším překvapením bylo stříbro čtyřiatřicetileté Američanky Dunkleeové. Po bezchybné střelbě útočila na vítězství, ale v posledních stovkách metrů jí došly síly a nakonec na vítěznou Röiselandovou ztratila 6,8 sekundy.

Mistrovství světa v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Ženy - sprint (7,5 km): 1. Olsbuová Röiselandová (Nor.) 21:13,1 min. (1 tr. okruh), 2. Dunkleeová (USA) -6,8 (0), 3. Charvátová (ČR) -21,3 (1), 4. Pidhrušná (Ukr.) -25,6 (1), 5. Herrmannová (Něm.) -30,5 (3), 6. Vittozziová -37,6 (2), 7. Wiererová (obě It.) -39,0 (2), 8. Preussová (Něm.) -40,8 (2), 9. Fialková (SR) -44,2 (1), 10. A. Gasparinová (Švýc.) -44,4 (0), ...24. Kristejn Puskarčíková -1:11,5 (2), 37. Davidová -1:32,1 (3), 70. Jislová (všechny ČR) -2:35,5 (4).

Sdílet s přáteli na facebooku

Související články

Čeští biatlonisté vstoupili do MS senzačním bronzem
Deštivý sprint přinesl Markétě Davidové bronz
První medaili v nastávající sezoně biatlonu vybojovala Davidová

Diskutujte s námi

Firmy v regionu Jablonec nad Nisou

Naše Jablonecko s.r.o. ( Internetové služby , Firmy ) , ODS Jablonec ( Volby ) , Petr Rubín - REKUPER ( ) , TOP09 Jablonec ( Volby ) , VisionWorks ( Internetové služby , Firmy ) | Další firmy

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Josef Šimek v krajském zastupitelstvu za zesnulého Josefa Horinku

Složením slibu na zasedání zastupitelstva se stal oficiálně novým krajským zastupitelem současný starosta Lomnice nad Popelkou Josef Šimek za Starosty pro Liberecký kraj. Šimek nahradil zesnulého starostu Hrádku nad Nisou Josefa Horinku.

Jablonečtí radní schválili smlouvu o cyklobusech

Statutární město Jablonec nad Nisou a Liberecký kraj uzavřou smlouvu o zajištění dopravní obslužnosti týkající se provozu cyklobusů. Smlouva platí od 27. dubna do 29. září 2024. Jde o tradiční smlouvu, jejímž předmětem je stanovení pravidel spolupráce při zajišťování dopravní obslužnosti Libereckého kraje prostřednictvím provozu cyklobusů. „Jablonec nad Nisou zaplatí za tuto službu v daném časovém období necelých 160 tisíc Kč," řekl Pavel Kozák, vedoucí odboru technického jabloneckého magistrátu. Na základě této smlouvy Liberecký kraje zajistí dle schválených jízdních řádů provoz spojů linky č. 530 395 Liberec - Bedřichov - Jablonec n. N. - Turnov a linky č. 530 795 Jablonec n. N. - Bedřichov - Tanvald - Kořenov, Jizerka.


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Atleti LIAZu zvítězili v první lize, ženy byly druhé
Firma Brex podala návrh na insolvenci. Má zakázky za půl miliardy
Od soboty 1. června platí nová opatření pro linky č. 101, 105 a 113
Krajská dotace je určená na revitalizaci dopravního hřiště
Jablonec hospodařil v roce 2023 s přebytkem

Nejčtenější články

26.05.: Zápas o jabloneckou čest skončil nejtěsnější výhrou
28.05.: Firma Brex podala návrh na insolvenci. Má zakázky za půl miliardy
27.05.: V našem kraji proběhne Cvičení Zdroje 2024

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace