Šéfkuchař Martin Makovička a provozní Petr Flek, majitelé nové pražské restaurace Vallmo. | foto: Archiv restaurace

Mák nikdy chybět nebude. Lidé musí chodit na jistotu, říkají restauratéři

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Dlouholetí kamarádi Martin Makovička a Petr Flek se potkali v legendární pražské restauraci Brasileiro. Zatímco Martin tu pracoval jako kuchař, Petr jako číšník a později šéfbarman. Podobné rozdělení rolí si přinesli také do svého vlastního podniku Vallmo, který otevřeli nedávno v Praze. Stálé i obědové menu je postaveno na moderní středoevropské kuchyni s důrazem na českou tradici.

Přízemí domu na nároží Plavecké a Podskalské ulice je místo s pestrou gurmánskou tradicí, kterou zde založila oceňovaná francouzská restaurace Le Bistrot de Marlene. Po jejím uzavření v roce 2006 se ale nikomu na její kvalitu navázat nepodařilo. Tato příjemná „povinnost“ teď čeká Martina Makovičku a Petra Fleka. Svůj zbrusu nový a první vlastní podnik vybudovali za pomoci rodiny a kamarádů v rekordně krátkém čase. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se