InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tábor se připravuje i na blackout

Ilustrační foto

Ilustrační foto

TÁBOR - Na nedávné tiskové besedě, kde vedení města Tábora informovalo o přípravách na případný blackout, to mohlo vypadat jako scifi. Vichřice Sabine s výpadky elektřiny, které postihly před pár dny desítky tisíc domácností, ale naznačila, jak může být blackout blízko.

 

Radní Tábora se rozhodli investovat 900 tisíc korun do vybudování přípojek pro náhradní zdroje ve třech objektech, které jsou pro chod města důležité. Je to budova matriky, kde by zasedal v případě nouze krizový štáb, G-centrum a budova školy Helsinská. "Původně jsme si chtěli pořídit náhradní zdroj, ale hasiči nás ubezpečili, že oni naftový generátor mají a další jsou ve státních hmotných rezervách. Důležité je proto mít vyřešené napojení," uvedl tajemník městského úřadu Lubomír Šrámek.

 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Na táborské radnici mají někteří zastupitelé blackout dost často. A jedna nejmenovaná, co má v gesci důležitý odbor, tak ta ho má nepřetržitě.

    Vloženo 25.2.2020 06:50:36

  • hari100 

    Reagovat

     

    300 000,- za přípojku? To asi bude ze zlata

    Vloženo 25.2.2020 06:38:26

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Polovičaté řešení, přípojka je málo. Pokud ta situace nastane, t.č. naftové agregáty uložené v dostatečném počtu, najednou nebudou, protože požadavků bude podstatně více, než jsou rezervy schopny pokrýt. A objektů, jež by měly přednost, je určitě více než nějaká zasedačka na matrice, byť pro potřeby krizového štábu. Divím se, že nezasedají někde v kavárně, minimálně dvě patra pod zemí.

    Vloženo 24.2.2020 13:03:16

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Objekty, které mají prioritu (nemocnice, areály policie, hasičů, záchranky, armády ...) právě taková zařízení už mají.

      Vloženo 24.2.2020 18:36:57

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace