VIDEO: Hokejistovi v NHL brusle prořízla tvář, sešili mu ji 90 stehy. Fanoušky pak pobavil vzkazem

Devadesát stehů potřeboval kanadský obránce Johnny Boychuk k zašití víčka rozříznutého bruslí v zápase NHL. Šestatřicetiletý hokejista New York Islanders má poté, co mu při pádu ho zranil finský útočník Artturi Lehkonen z Montrealu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prořízlý krk, zlomený hrtan nebo naposledy 90 stehů na oku. To jsou jen některá děsivá zranění, která už mohli vidět hokejoví fanoušci v NHL. Nebylo to ale poprvé, co se na ledě odehrálo podobné drama.

VIDEO: Obránce Bouwmeester zkolaboval během utkání NHL. ‚Utrpěl srdeční příhodu,‘ uvedlo St. Louis

Číst článek

Hokej je sice jen sport, ale někdy při něm může jít o zdraví a někdy až o život. Ve včerejším utkání NHL se o tom přesvědčil Johnny Boychuk. Toho protihráč z Montrealu nechtěně bruslí řízl přímo do obličeje.

Při souboji před brankou ztratil Arturri Lehkonen z Montrealu rovnováhu a při pádu vykopl nohu až do Boychukova obličeje. Kanadský bek se z ledu rychle zvedl a s rukavicí v obličeji zamířil do šatny. Po utkání pak generální manažer New Yorku Islanders Lou Lamoriello popsal zdravotní stav Boychuka.

Děsivé, ale nic nového

Na pohled nejděsivější jsou asi právě případy, kdy brusle trefí hokejistu do obličeje nebo do krku. Asi nejkrvavější z tohoto pohledu bylo zranění Clinta Malarchuka. Tomu brusle protihráče Steva Tuttla přeřízla hrdelní žílu.

Z krku Malarchuka začala okamžitě tryskat na led krev. Během toho, co se držel v brankovišti za ránu, tak na tribunách omdlelo 11 fanoušků, další dva měli infarkt myokardu a tři hráči zvraceli na ledě.

Podobně hrůzný zážitek má i Richard Zedník. Hrdlo slovenského útočníka prořízla v roce 2008 brusle spoluhráče Olliho Jokinena. Z více než pěticentimetrové rýhy tehdy Zedník málem vykrvácel.

Hrozivě také vypadají zranění po zásahu pukem. V roce 2000 Trenta McClearyho trefil kotouč přímo do krku a zlomil mu hrtan. Hráč zkolaboval a ještě v kabině lékaři zjistili, že mu přestaly pracovat plíce. Aby se McCleary tehdy neudusil, museli mu lékaři okamžitě provést tracheotomii, tedy chirurgický zákrok, který slouží k otevření přístupu do průdušnice.

Oko je v pořádku, Boychuk už vtipkoval

„Johnny Boychuck je v pořádku. Oko nebylo poškozeno, naštěstí čepel zasáhla jen víčko. Plastický chirurg ale musel udělat devadesát stehů,“

„Věděl jsem přesně, co musím dělat. Okamžitě jsem věděl, že to je opravdu špatné. Uviděl jsem krev a řekl jsem si, že se musím zvednout, držet se za ránu a co nejrychleji se dostat na střídačku,“ prohlásil Boychuk, co se mu honilo hlavou, když ucítil ostří Lehkonenovi brusle.

Na svém twitterovém účtu později vzkázal fanouškům, že je po operaci a v pořádku a neodpustil si ani vtip. „Všem vám moc děkuji za zprávy a že na mě myslíte. Jsem opravdu vděčný. Naštěstí mi ta brusle jen prořízla víčko. Omlouvám se za pozdní odpověď, ale rozpoznávání obličeje (funkce na telefonu) nějak nefungovala. Ještě jednou díky,“ napsal Boychuk.

Thank you to everyone for the positive messages and thoughts! I am extremely grateful. Please know they did not go unheard. Luckily for me the skate only cut my eyelid. Sorry for the late response...facial recognition wasn’t working... thank you again my friends. Johnny B

21:39 – 04. 03. 2020

3419 47587

Tomáš Petr, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme