bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v AHL: Vladař vládne všem. Špaček náhradou za Frka

6. března 2020, 12:50

Josef Potůček

Gólman farmářského mužstva Bostonu Dan Vladař se usadil na postu v současnosti statisticky nejlepšího brankáře AHL. Útočník Michael Špaček po třech sezónách strávených v organizaci Winnipegu Jets mění působiště, když byl vyměněn do Ontaria Reign - záložního celku Králů z Los Angeles.

Martin Frk, útočník (Ontario Reign / LAK) a Martin Kaut (Colorado Eagles / COL)

Oba jmenovci se dočkali povolávacích rozkazů do svých hlavních mužstev, kde se poměrně zdárně prosadili. Kaut byl však již poslán zpátky do AHL, aby mu nezačala platit nováčkovská smlouva.

Forvard Martin Frk navíc před pár dny podepsal s Los Angeles novou dvouletou smlouvu, na jejímž základě by si měl přijít na 1,45 milionu dolarů. Odchovanec Karlových Varů na sebe výrazněji upozornil též při lednovém Utkání hvězd AHL, kdy v soutěži o nejtvrdší střelu vyslal svůj pokus rychlostí 175,7 km/h, čímž překonal výkon Slováka Zdena Cháry, který na Utkání hvězd NHL v roce 2012 zaknihoval maximum výkonem 175,1 km/h.

Lukáš Jašek, útočník (Utica Comets / VAN)

Dvaadvacetiletý útočník Lukáš Jašek se nadále pravidelně prosazuje v týmu Uticy Comets. Za zmínku stojí jeho parádní bilance +16 při pobytu na ledě při vstřelených a obdržených brankách.

Michael Špaček, útočník (Ontario Reign / LAK)

Na podzim vyhlížel Michael Špaček debut v NHL, když byl povolán do A týmu Winnipegu. Prvního startu v nejslavnější hokejové soutěži se však nakonec nedočkal, a ačkoliv přestupová uzávěrka v NHL skončila před více jak týdnem, bývalý pardubický útočník přeci jen poprvé vystřídal kluby AHL, když sezónu dokončí v rezervním mužstvu Los Angeles.

V American Hockey League totiž bylo možné vyměnit hráče do tohoto pondělí a Špaček tak na poslední chvíli putoval do Ontaria směnou za obránce Daniela Brickleyho.

„O odchodu Michaela z Winnipegu probíhala jednání před uzávěrkou transferů v NHL, nakonec k tomu došlo na úrovni farem,“ objasňoval situaci Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest, která Špačka zastupuje.

Dan Vladař, brankář (Providence Bruins / BOS)

Náramně se v Providence daří brankáři Danu Vladařovi, který statisticky vévodí celé lize. Pražský rodák za svá záda propustil v průměru jen 1.87 gólu za zápas a procentuální úspěšnost si udržuje nad 93 procenty. 

Jakub Lauko, útočník (Providence Bruins / BOS)

Vladařův spoluhráč Jakub Lauko nastoupil k sobotnímu duelu ve Springfieldu poprvé po zranění kolene, které utrpěl na prosincovém Mistrovství světa juniorů.

Češi v AHL

Útočníci:

Martin Frk (Ontario Reign / LAK) 37 zápasů, 23+13, +/-: +12

Lukáš Jašek (Utica Comets / VAN) 54 z, 14+13, +16
Michael Špaček (Ontario Reign / LAK) 45 z, 9+11, -14

Filip Chlapík (Belleville Senators / OTW) 34 z, 8+12, -4

David Kaše (Lehigh Valley Phantoms / PHI) 47 z, 6+11, -2

Kristian Reichel (Manitoba Moose / WIN) 37 z, 11+5, -1

Filip Zadina (Grand Rapids Griffins / DET) 21 z, 9+7, -9

Martin Kaut (Colorado Eagles / COL) 31 z, 5+11, +8

Lukáš Radil (San Jose Barracuda / SJS) 25 z, 4+8, -9

Filip Chytil (Hartford Wolf Pack / NYR) 9 z, 3+6, +9

Jakub Lauko (Providence Bruins / BOS) 19 z, 4+4, +3 

Obránci:

Dominik Mašín (Syracuse Crunch / TBL) 56 z, 2+14, 0

Jakub Zbořil (Providence Bruins / BOS) 54 z, 2+12, +15

David Sklenička (Laval Rocket / MTL) 7 z, 1+2, -4

Ondřej Vála (Texas Stars / DAL) 3 z, 1+1, +3

Radim Šimek (San Jose Barracuda / SJS) 2 z, 0+2, +2

Brankáři:

Dan Vladař (Providence Bruins / BOS) 22 z, prům 1.87, úsp. 93.3%

Vítek Vaněček (Hershey Bears / WSH) 29 z, 2.38, 91.2%

Josef Kořenář (San Jose Barracuda / SJS) 31 z, 3.09, 89.1%

Jakub Škarek (Bridgeport Sound Tigers / NYI) 15 z, 3.21, 88.9%

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.