V Itálii se nebude závodit až do dubna. To je teď jisté a nezasáhne to pouze akce pořádané společností RCS sport, tedy Tirreno - Adriatico, Milán - Sanremo a Okolo Sicílie, ale samozřejmě i další závody, například Settimana Coppi e Bartali (25. 3. - 29. 3.) a závody žen, například Trofeo Alfredo Binda.  

RCS sport ale závody neruší úplně, požádá Mezinárodní cyklistickou unii prostřednictvím italského svazu o nové termíny konání. Pokud se to podaří dohodnout, jet by se mělo na podzim. O nová data požádají také pořadatelé závodů GP Larciano, Coppi e Bartali a Trofeo Alfredo Binda.  

Dubnové závody Okolo Alp (20. 4. - 24. 4.) a Giro dell´Apennino (26. 4.) se zatím neruší. S rozhodnutím se počká na později a na vývoj šíření koronaviru. Neřeší se ani Giro d´Italia, které začíná v Maďarsku 9. května. 

Zatímco Sanremo se naposledy nejelo před 75 lety, v roce 1945, v poslední rok 2. světové války, Tirreno - Adriatico se koná nepřetržitě od založení v roce 1966. Pokud se podaří etapový závod dvou moří uspořádat jindy, bude to zcela mimořádná příležitost vyhrát závody Paříž - Nice a Tirreno - Adriatico v jednom roce. To nikdy dříve nebylo možné, protože tyto jarní etapáky se vždy překrývaly.     

Koronavirus si v Itálii vyžádal už 148 obětí na životě a počet nemocných vystoupal na 4 tisíce.