(DOKUMENT) Dopis hokejového trenéra Trávníka žďárským zastupitelům

Dobrý den vážený pane starosto a místostarostové, 

vážení členové rady města, vážení zastupitelé

dobrý den vážení členové Komise pro sport a volný čas,

nemohu uvěřit posledním informacím, jak jste se rozhodli pro letošní rok podpořit, nebo spíše nepodpořit, historicky jeden z nejstarších a nejúspěšnějších kolektivních sportů ve Žďáře nad Sázavou. Je mi z toho velmi smutno a nestačím se divit. To že hokej byl pro některé členy této komise „trnem v oku“ už v době dřívější, vím z vlastní zkušenosti.

Byl jsem však vždy potěšen, když se našlo společné řešení, i když se částky pro organizovaný sport dospělých neustále snižovaly.

To poslední, zatím jen ústní sdělení, cítím jako velikou křivdu na klubu, který se stará o nemalý počet hokejistů především v mládežnických kategoriích. Když nebudou mít mladí nějaké vzory v dospělých, nikdy to nebude z výchovného hlediska dobré.

Možná platí přísloví „Když chceš psa bít, hůl se vždycky najde“. S kolegou Petrem Stočkem jsme to zažili už v roce 2003, když na nás (v té době HC ŽĎAS, nájemce zimní stadionu) byla „poslána“ veřejnoprávní kontrola, protože jsme na Zimním stadionu v létech 2001 a 2002 hospodařili s přebytkem cca 965 000,- Kč, díky výjimečným příjmům za pronájem lední plochy ZS v letních měsících na ZS, což bylo trnem v oku majiteli ZS TJ ŽĎAS, některým radním i zastupitelům a samozřejmě (a také tendenčně) bylo patřičně medializováno. Mám samozřejmě  výsledný protokol z této kontroly uložen a je komukoliv k dispozici. V případě zájmu připraven podat další informace či objasnit detaily.

Bohumil Trávník, osobnost žďárského hokeje

Pár sezón mám ve Žďáře za sebou jako aktivní hráč, jako trenér mládeže i dospělých. Bohužel doby, kdy většinu nákladů držel na svých bedrech ŽĎAS s pomocí Agrostavu, Plemenářského podniku, Tokozu, UD Rožínka a dalších, jsou nenávratně pryč. 

Jsem rád, že alespoň návrh sportovní komise, tuším z roku 1999, které jsem byl v té době členem a byl adresován radě města a zastupitelstvu, aby mládež do 18 let měla přístup na sportoviště ve městě zdarma, platí dodnes, i když s nějakými úpravami.

Ne všichni občané musí být fandy ledního hokeje, ale každý z nich je určitě rád, když slyší, že v týmu mistrů světa je kapitán mužstva a další dva hráči, odchovanci hokejového klubu ze Žďáru nad Sázavou. Dneska se o Žďáru mluví i za mořem, v nejlepší hokejové soutěži světa (NHL, opět mohu předložit autentickou ukázku), a já osobně cítím velkou hrdost.

A co Vy, necháte vymazat Žďár z hokejové mapy?

S pozdravem Bohumil Trávník

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů