Dnes Pátek - polojasno 14°C
Zítra Sobota - oblacno 21°C
Pátek 17. 5. 2024
Svátek má Aneta
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
V Praze je už téměř 50 případů nákazy koronavirem, jeden pacient leží na Bulovce ve vážném stavu
Areál Nemocnice na Bulovce. Foto: Martin Šalek

V Praze je už téměř 50 případů nákazy koronavirem, jeden pacient leží na Bulovce ve vážném stavu

V Praze je evidováno 48 případů nákazy koronavirem. Na Bulovce je šest hospitalizovaných, jeden na JIP. Kromě Itálie a USA přijeli také z Izraele. V Česku bylo k dnešnímu ránu 94 lidí s nemocí COVID-19 z více než 1800 ukončených testů.

Druhý nejvyšší počet nakažených je v Ústeckém (16), Středočeském (11), Olomouckém (4), Královehradeckém (4) a Zlínském (3) kraji. Ve zbylých krajích je po jednom nakaženém.

Na Infekční klinice Nemocnice na Bulovce je nyní hospitalizováno 6 pacientů pozitivních na koronavirus. Jeden pacient je ve vážném zdravotním stavu na JIP se zavedenou plicní ventilací. Jeho stav komplikuje přidružené chronické onemocnění. Zřejmě jde o muže, který pracoval v Praze jako řidič taxi a u nějž hygienici nedokázali odhalit, odkud se nakazil.

Mezi hospitalizovanými jsou dvě cizinky, které jsou bez příznaků a mohly by být v domácí karanténě. Tyto dvě dívky z USA a Ekvádoru patří mezi první v Česku prokázané případy, studují v Miláně a do Prahy přicestovaly před Vídeň, Budapešť a Brno. Další čtyři pacienti jsou Češi.

Klinika infekčních chorob na Bulovce, kde jsou pražští pacienti prozatím hospitalizováni, má 168 lůžek. Další infekční oddělení mají Thomayerova nemocnice v Krči, Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích a Fakultní nemocnice v Motole.


Autor: red

Hasiči zasahovali u převráceného návěsu

Včera ve 21:55

Ve čtvrtek 16. května od 18:45 hodin zasahovali hasiči ze dvou stanic v ulici Českobrodská v Praze 10. Převrátil se tam plně naložený návěs. Hasiči museli vyložit náklad před jeho vyproštěním.

Poslední rozloučení s Harapesem bude v Národním divadle

Včera v 18:25

Poslední rozloučení s tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem, který zemřel ve středu ve věku 77 let, se uskuteční 27. května v poledne v Národním divadle (ND). Informoval o tom mluvčí ND Tomáš Staněk. Harapes, který byl dlouholetým baletním sólistou Národního divadla a později baletní soubor...

Nadační fond Dvojka srdcem opět nabízí příspěvek dětem na letní tábory

Včera v 07:19

S blížícím se obdobím letních prázdnin přichází Nadační fond Dvojka srdcem s nabídkou pomoci pro rodiny s dětmi, které si nemohou dovolit poslat děti na tábory.

Praha uspořádala seminář k vzdělávání a prevenci v oblasti duševního zdraví

15. května 2024 v 08:53

Hlavní město zorganizovalo v úterý 14. května prostřednictvím své příspěvkové organizace Metropolitní zdravotnický servis další seminář z oblasti duševního zdraví. Cílem semináře nazvaného Nové trendy pozitivní psychologie – zvyšování psychické odolnosti u dětí a adolescentů bylo seznámit ředitele...

Zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech v metropoli byl prodloužen

14. května 2024 v 18:43

Český hydrometeorologický ústav v úterý prodloužil výstrahu před nebezpečím požáru pro hlavní město do konce pátku 17. května, původně to bylo do konce čtvrtka. Prodlužuje se tak i platnost nařízení, které se týká zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru na...

Před obecním úřadem v Řeporyjích se na silnici objevila hromada hnoje

14. května 2024 v 18:09

Před obecní úřad v Řeporyjích v noci na úterý někdo vysypal hnůj. Policie se případem zabývá pro podezření z přestupku a zjišťuje, kdo za tím stojí. ČTK to řekl policejní mluvčí Jan Daněk. V hnoji byla umístěna cedule se snímkem řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) a nápisem „Máme spolu...

Další články
Nahoru