O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Epidemie nezmění čínské odhodlání a důvěru v dokončení úkolu zmírnění chudoby podle plánu
2020-03-12 20:09:24 cri

Za poslední čtyři roky se počet chudých okresů v Číně snížil z 832 na konci roku 2012 na 52 v letošním roce. Epidemie neovlivní standard, čas a úkol zmírňování chudoby ani nezmění čínské odhodlání a důvěru v dokončení úkolu zmírňování chudoby podle plánu. Dnes to v Pekingu řekl ředitel Kanceláře Státní rady pro zmírňování chudoby a rozvoj Liu Yongfu (Liou Jung-fu).

Liu Yongfu uvedl, že s postupným zlepšováním epidemické situace a s příslušnými opatřeními vlády se dopad epidemie na zmírňování chudoby postupně oslabuje.

„V loňském roce odjelo pracovat do měst 27,29 milionu chudých venkovských lidí a do 6. března odjelo už 14,2 milionu lidí. V týdnu od 28. února do 6. března se počet pracovníků zvýšil o 3 miliony. Do 6. března byla zahájena jedna třetina projektů na zmírnění chudoby a tempo této práce se nyní zrychluje," řekl Liu Yongfu.

Liu Yongfu dodal, že situace některých z více než 93 milionů lidí, které se podařilo vymanit z chudoby, není stabilní, takže je třeba zabránit v jejich návratu do chudoby. Zároveň existují některé okrajové domácnosti, které se blíží úrovni chudoby, těm bychom měli zabránit, aby upadli do chudoby.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China