Dva pražští hasiči jsou nakaženi novým koronavirem. ‚Akceschopnost to neovlivnilo,‘ uvedl ředitel sboru

U dvou pražských hasičů se potvrdila nákaza novým koronavirem. Novinářům to v pátek řekl ředitel sboru Roman Hlinovský. Jeden hasič je ze směny ze stanice Satalice, druhý ze strojní služby ve Strašnicích. Nakazili se podle ředitele při soukromé nebo sportovní aktivitě. Dalších 19 hasičů je v souvislosti s tím v izolaci, izolována byla sloužící směna a strojní služba. Stanice Satalice, Letňany a Strašnice byly vydezinfikovány.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči (ilustrační foto)

Hasiči (ilustrační foto) | Foto: Milan Pacík | Zdroj: HZS hlavního města Prahy

Hasiči uzavřeli areály svých stanic veřejnosti. Dalším opatřením proti šíření nákazy je omezení styku mezi jednotlivými stanicemi. „Omezujeme počet lidí, délku expozice a může se stát, že budeme omezovat směny,“ řekl Hlinovský.

Příslušníků pražského hasičského záchranného sboru je přes 850, jednu směnu slouží zhruba 180 lidí. Minimum je podle Hlinovského asi 120 lidí. Akceschopnost pražského hasičského sboru současná situace neovlivnila. „Nastavili jsme plán plošného pokrytí jednotkami tak, abychom eliminovali výpadek stanice, kde k tomu došlo,“ uvedl ředitel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme