Brankář AC Milán: Nejsem si jistý, jestli lidé chápou, jak moc je to špatné. Vypadá to tu jako ve filmu

Brankář AC Milán: Nejsem si jistý, jestli lidé chápou, jak moc je to špatné. Vypadá to tu jako ve filmu

Bosenský brankář Asmir Begovič si asi své hostování v Serii A představoval jinak. V polovině ledna jej Bournemouth vyslal na zbytek sezóny do AC Milán. Po svém příchodu stihl zkušený dvaatřicetiletý gólman jen dva starty, neboť pak Itálie začala podléhat nákaze koronaviru. V současné době je soutěž přerušena a on vnímá, že situace není zatím příliš příznivá.

Ulice v Miláně jsou opuštěné a zejí prázdnotou. V současné chvíli si brankář neumí představit, že by jeho tým mohl plynule fungovat a pokračovat alespoň v trénincích. Sever Itálie byl uveden do karantény 8. března, nyní jsou již opatření rozšířena pro celou zemi. A celá Evropa vnímá, že právě tato jižní země je virem nejvíce postižena.

„Ulice jsou prázdné, otevřené jsou jedině supermarkety. Můžete si tam koupit trochu jídla a pak zase zamířit rovnou k sobě domů Je to šílené. Někteří lidé říkali, že to vypadá jak ve filmu, ale ono to tak opravdu je. Nikdy jsem nic podobného nezažil. Bohužel si nejsem jistý, jestli lidé chápou, jak moc špatná je situace,“ prohlásil pro britský list Mirror.

Serie A byla pozastavena prozatím do dubna a Rossoneri samozřejmě zrušili i tréninky svého týmu. Jindy rušné italské město se ponořilo do ticha a i zkušený brankář přiznává, že to pro psychiku lidí není nic příjemného. „Itálii to zasáhlo velmi tvrdě. Vnímáte ten počet nakažených a mrtvých. Pro lidi je to tvrdý zásah a je to patrné u místních. Navíc teď vidím další klub, jak hráči a realizační týmy postupně hlásí nové případy. Je to jako noční můra a ty můžeš jen doufat, že se to co nejdříve vrátí do normálu,“ dodal Begovič, jenž v minulosti prošel Chelsea i Stoke City.