Kandidát na dres Arsenalu? Zkušené belgické zboží, k němuž se sedmým rokem modlí pod Vesuvem

Kandidát na dres Arsenalu? Zkušené belgické zboží, k němuž se sedmým rokem modlí pod Vesuvem

Arsenal se podle informací Sky Sports začal zajímat o velezkušeného belgického křídelníka Driese Mertense, jenž už se téměř sedm let staré o zábavu na neapolském stadionu San Paulo.

Malý velký muž belgického fotbalu už má pod Vesuvem kontrakt jen do letošního června a zájem o jeho osobu by měla být ze všech koutů Evropy i celého světa.

Ostrovní médium hlásá, že kontakt s jeho agentem již navázali londýnští Kanonýři z Emirates Stadium, kteří by si s ním rádi plácli ještě dříve, než se otevře a naplno rozjede hlavní letní přestupové okno.

Španělský manažer Mikel Arteta, jenž usedl na trenéskou lavičku v prosinci loňského roku, má být přesvědčen o tom, že by jim Mertens nejméně dva roky pomohl. Tím spíš, že se možná bude muset nahrazovat současný kapitán Pierre-Emerick Aubameyang, o něhož je zájem jinde.

Pokračovat dál ve fungující spolupráci by rádi i v Neapoli. Tamní představitelé nabídli jedné ze svých hvězd novou dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 9 milionů eur.

Konečné rozhodnutí bude na samotném rychlíkovi, který si v přerušené soutěžní sezoně připsal během osmadvaceti vystoupení 12 branek a 5 asistencí. To vše i s ohledem na skutečnost, že v poslední době jisté místo v základu rozhodně nemá.