Problém kvůli koronaviru. Hokejové Ústí nad Labem řeší svou budoucnost v první lize

Hokejový klub Ústí nad Labem bude kvůli aktuální pandemii koronaviru nucen v následujících dnech řešit svou budoucnost v Chance lize, tedy v tuzemské druhé nejvyšší hokejové soutěži. Právě kvůli koronaviru totiž odřekl se severočeským klubem již domuvenou spolupráci klíčový partner. Proto tak nyní reálně hrozí kvůli nedostatku financí klubu pád do nižší hokejové soutěže.

Tento sponzor odcházející od Severočechů měl klubu, jenž v uplynulé sezóně 2019/20 Chance ligy skončil na čtrnácté příčce, měl zajistit navýšení klubového rozpočtu ze současných 14,5 milionu korun na rovných 20 milionů korun. "Minulý rok jsme měli 14,5 milionu a v klubu jsme se shodli, že to je neudržitelné, že se s tím nedá hrát důstojná role v první lize," uvedl jednatel ústeckého klubu pro obchod a ekonomiku Jiří Zdvořáček.

Pro klub je zpráva o odchodu tohoto sponzora zdrcující. "Pro mě to znamená, že dva měsíce práce přišly vniveč. Měli jsme domluvených řadu zajímavých hokejistů, taková kategorie hráčů tu tři roky nebyla. Všechno, co bylo na dobré cestě, se sesypalo, všechno padá. Sponzor uvedl, že z důvodu pandemie spolupráci přehodnotil a odstupuje od toho," řekl k tomu dále Zdvořáček.

Podle původního plánu mělo stále ještě prvoligovému klubu koncorsium firem, pandemie koronaviru a s ním spojené ekonomické dopady, ale všechny tyto plány zhatila. "Nazvali jsme ho tajemný klíčový sponzor, se kterým jsem jednal tři týdny. Minulý rok jsme měli 14,5 milionu a v klubu jsme se shodli, že to je neudržitelný rozpočet, že se s tím nedá hrát důstojná role v první lize. Dohodli jsme se, podepsali smlouvy, se sportovním manažerem Tomášem Marešem jsme začali připravovat sezonu, domlouvat hráče. A do toho přišla pandemie koronaviru," řekl Zdvořáček a pokračoval: "Zhruba před 14 dny se ozval sponzor, že z důvodu pandemie musí spolupráci přehodnotit. Jednali jsme intenzivně, jestli bude schopen dostát svým závazkům, nebo ne. V pondělí ráno padlo rozhodnutí, že od toho odstupuje. Byla uplatněna klauzule o vyšší moci."

"Říkají, že v aktuální situaci nás nemohou v této sezoně podporovat. Netvrdí, že to je konečná, ale pro letošek ano. Neměli přinést jen 5,5 milionu, jak by se mohlo zdát z rozdílu rozpočtů, ale víc, protože čekáme nějaké poklesy," dodal dále.

Výsledkem tak podle Zdvořáčka nemůže být nic jiného, než že se bude muset podle všeho ústecký klub rozloučit s prvoligovou příslušností. "Je to velká komplikace a musím upřímně říct, že s těmi penězi, co máme k dispozici, první ligu provozovat nechci. A víc zajistit neumím. Seznámím s tím majitele a uvidíme, jaký k tomu zaujmou postoj. Jestli mají v záloze někoho jiného, nebo půjde Slovan do druhé ligy. Já jsem jen třináctiprocentní vlastník, většinu ve společnosti s ručením omezením drží mládež. A je na ní, jestli má v záloze někoho jiného, nebo zvolí druhou ligu," zakončil Zdvořáček.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 
Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

Více souvisejících

hokej HC Slovan Ústí nad Labem

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

Princezna Kate si prochází peklem, tvrdí osoba blízká manželce prince Williama

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy