OBRAZEM: Karanténu o Velikonocích pomohlo lidem zdolat Divadlo V Pytli
Foto: archiv Petra Stolaře
Teplice

Teplicko – Principál hrobského Divadla V Pytli, Petr Stolař, se rozhodl zorganizovat na Velikonoční pondělí Velikonoce jinak. Jeho soubor přiváží každoročně o svátcích jara do obcí a měst na Teplicku dobrou náladu, písničky, tanec, prezentuje velikonoční tradice a baví tak už několik generací. Vzhledem k současné situaci neměl divadelní vůz opustit garáž. Jenomže Petr Stolař si vzal do hlavy, že lidem dopřeje alespoň kousek radosti a potěší je i v době, kdy většina z nich musí trávit Velikonoce v domácím vězení. „Když něco děláte 30 let, nedá vám to, abyste nevyrazili a duše dobré na pouti nepotěšili.“

Petr Stolař připravil aparaturu, nazdobil vůz kvítky, mechanickou pomlázkou na stěrači, plyšovými zvířátky a mega pomlázkou, dlouhou 2,3 metru, kterou pro divadlo vytvořil Robert Zauer. „Ve voze jsme jeli pouze dva, já s Lenkou Zajíčkovou. Byli jsme vyzbrojení technikou, abychom mohli popřát lidem na dálku, měli jsme roušky a nikde jsme nevystupovali. No a hudba zakázána není, vřelé slovo taky ne,“ říká k opatřením spojeným s pandemií koronaviru Stolař. „Probral jsem akci i s hygieničkou, co ona to. A ta povídala, že radost a dobrá nálada je nejvíc v boji s chorobou... Tedy posvěceno!“

Velikonoční alegorický vůz Divadla V Pytli projel několika obcemi Modlanska, kolem Doubravky přes Závětří do Šanova, do Proboštova, Novosedlic, Háje u Duchcova, přes Duchcov a nejvíc zastávek udělal v Hrobu, kde je divadlo doma. Na každém stanovišti posádka pozdravila místní obyvatele, potěšila reprodukovanou muzikou a popřála krásné svátky. Na třech zastávkách se přidali kamarádi s hudebním vystoupením. Jmenovitě Karel Secký, Pavel Houfek a Zbyněk Humplík. Lidé pozdravy a přání opětovali z balkónů, oken, ze zahrad. Mnozí si na dálku připili, zazpívali, někteří pro divadelníky zavěsili na plot výslužku, jinde vyšli na dvůr, aby je alespoň u branky pozdravili.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru