MAN v Polsku se vrací do práce
V pondělí 20. dubna bude v polském závodě MAN postupně obnovován provoz. Foto MAN

Od pondělí 20. dubna bude závod MAN Bus Starachowice pokračovat ve výrobě autobusů. Postupně.
Od pondělí 20. dubna bude závod MAN Bus Starachowice pokračovat ve výrobě autobusů. Postupně.
MAN Truck & Bus pozastavil výrobu stejně jako řada dalších evropských automobilek v souvislosti s koronavirovou pandemií. Od pondělí v Polsku začně postupně výrobu obnovovat. Pro server infobus.pl to řekl Jan Seweryn, šéf NSZZ Solidarność v MAN Bus Starachowice. Ze začátku bude práce jen na jednu směnu, postupně se rozšíří na dvě a tři nakonec.

"Plánuje se práce pouze na jedné směně a vyrobí se zřejmě šest vozidel," říká Jan Seweryn.

Předpokládaná úroveň - 12 autobusů denně - má být dosaženo přibližně v polovině května nebo i později, což se v současné situaci může dynamicky změnit. Továrna závisí na dodávkách komponent od jiných subdodavatelů (včetně zahraničních) a efektivnost práce bude záležet na jejich návratu do práce.

MAN Bus vyrábí jak rodinu autobusů Lion`s City, tak i novou generaci Lion`s City (v současné době modely 12C, 18C a 19C), a chystá se příští rok zahájit sériovou produkci elektrických autobusů Lion`s City E. Závod Świętokrzyskie zároveň vyrábí podvozky městské, meziměstské i turistické verze. V loňském roce celková produkce MAN Bus Starachowice překročila 3 700 kusů, z toho přes 2 300 kompletních autobusů.