Šimíček nastoupil ke kormidlu dřív, vítkovičtí žáci šlapou bez problémů

Vítkovický klub má už přes dva týdny nového sportovního šéfa Romana Šimíčka, v otázce přípravy mládežnických týmů se navíc může plně spolehnout na trenéry jednotlivých kategorií. Jak to mezi nadějemi Ridery aktuálně vypadá?

Bez koronaviru mohly být vítkovické kategorie v čele s dorostem a devátou třídou ve hře až do začátku dubna, nicméně i ony už za sebou mají celý měsíc nucené přestávky. Aktuální přípravy na novou sezonu jim však situace výrazněji nezkomplikovala.

„Hráči od žáčků až vlastně po A-tým se připravují individuálně. I hráči žákovských družstev dostávají pravidelně od trenérů individuální tréninkové plány, seznamy cviků, prostě vše, co potřebují k tomu, aby rozvíjeli i v domácím prostředí svou kondici a tělesnou zdatnost,“ ujišťuje na klubovém webu Roman Šimíček, jenž nastoupil do své funkce o měsíc dřív, než měl původně v plánu – už 1. dubna.

Tréninkům akademických týmů velí Pavel Trnka coby šéftrenér Akademie Českého hokeje, starší a mladší žáky má na povel Luděk Krayzel, hráče od třetí do páté třídy zase Libor Pavliš. Na všech tréninkových plánech se podílejí také kondiční trenéři v čele s Igorem Horylem.

„Současná omezení pro nás nejsou tak velkou překážkou. Obecně funguje v praxi to, na co jsme zvyklí i z předchozích let normálního fungování, to znamená, že hráči dostávají pravidelné tréninkové plány, k nim i instrukce a instruktážní videa, takže mohou trénovat sami bez jakýchkoli problémů,“ souhlasí Krayzel, úspěšný kouč vítkovických deváťáků.

Nicméně i před ním a kolegy stála výzva, jak dosti monotónní období ozvláštnit. „Samozřejmě při běžném režimu jsou kluci i v posezonním individuálním období v trochu jiné zátěži, protože můžou hrát kolektivní sporty, což nyní nelze,“ uvědomuje si ostravský patriot.

„Ať pro ně není domácí cvičení stereotypem, stejně jako další kategorie, také my jsme se rozhodli naše hráče motivovat prostřednictvím video výzev, takže kluci spolu na dálku komunikují přes sociální sítě a vzájemně se podporují v tréninkovém úsilí. Ta interakce navzdory tomu, že se nepotkáváme napřímo, je velice znát a je pozitivní,“ pochvaluje si Krayzel.

Žáčkům Ridery mohli dodat motivaci díky průběžně zveřejňovaným videím i jejich starší kolegové z dorostu, na YouTube se teď napříč všemi kategoriemi pochlubili svými tréninkovými „výsledky“. Podívejte se na ně od nejmladších po nejstarší.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz