Kamenný mostek nad železnicí v Hrobu je v havarijním stavu
Náklady na opravy mostku půjdou na vrub radnice. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Hrob – Kamenný mostek přes železnici v Husově ulici, který Hrobští nazývají Husovka, je v havarijním stavu. Vedení města proto požádalo na základě odborných posudků odbor dopravy teplického magistrátu o úpravu provozu. Cílem dopravního opatření je zajistit bezpečnost občanů a zabránit případnému neštěstí. V nejbližších dnech se tak na účelové komunikaci před mostkem objeví značka Zákaz vjezdu všech motorových vozidel. Vjezd bude do této části Husovy ulice možný pouze na povolení hrobské radnice. Dosud zde byl zakázán vjezd vozidlům s hmotností nad 3,5 tuny.

„Bránili jsme se tomu, ale všechno ukázalo na to, že je mostek v majetku města,“ reagoval na náš dotaz, kdo bude opravy financovat, starosta Hrobu Jiří Fürst. Pro město to bude podle jeho slov znamenat neplánované výdaje. A ne malé. „Musíme počítat s tím, že se náklady na sanační práce budou pohybovat v řádu statisíců korun. Kdybychom chtěli mostek opravit, šly by náklady do milionů,“ zdůraznil starosta, který doufá, že se městu podaří zafinancovat opravy prostřednictvím některé ze státních dotací.

Nevelký kamenný mostek není strategicky významnou dopravní cestou. Přesto ho místní poměrně často využívají při svých vycházkách do přírody, jezdí tudy lidé na výlety a přecházejí po něm například i trampové, kteří míří ke své osadě v lokalitě za mostkem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru