Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Vloupal se do kanceláře, když v okolí hlídkovala policie. Recidivistovi hrozí osm let

Tak tohle se hrubě nepovedlo. Hned tří trestných činů se na Pelhřimovsku minulého dopustil devětadvacetiletý muž. Během minulého týdne se vloupal se budovy v Černovicích, navíc řídil auto, když to měl soudem zakázané.

Pachatel vnikl na oplocený pozemek v Černovicích na konci minulého týdne ve večerních hodinách . Dostal se do budovy, kde se vloupal do kanceláře. V tu dobu ale prováděla v lokalitě kontrolu policejní hlídka a ta hned nabyla podezření, že něco není v pořádku a ihned zakročili. Muž se ještě marně pokusil o útěk, nakonec skončil v policejní cele.

 Provedeným šetřením zjistili, že do obce muž přijel vozidlem Ford, které bylo v lokalitě zaparkované. Ke krádeži věcí nedošlo, škoda vznikla poškozením dveří.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Devětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Luboš Jakoubek, zástupce ředitele územního odboru.

Trestný čin krádeže spáchal obviněný muž v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav a hrozí mu tak přísnější postih. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti již soudně trestán. Letos v únoru mu byl uložen soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu více než jednoho roku. „Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal zástupce ředitele pelhřimovského územního odboru.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Pelhřimovsko, vloupání, Černovice, okres Pelhřimov, krádež, Ford Motor Company

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupal se do kanceláře, když v okolí hlídkovala policie. Recidivistovi hrozí osm let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.